mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Και τους βρίζουν(τους σχολιαστές) και τους κόβουν τα λεφτά

Αφήστε με να ολοκληρώσω
Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη
Δύσκολες εποχές για δημοσιογράφους. Και δει για τηλεοπτικούς σχολιαστές και πένες που αναγνωρίστηκαν τη χρυσή περίοδο των media, της «φούσκας» όπως την ονομάζουμε χωρίς ντροπή πια, σήμερα. Cut. Τα όσα λένε πλέον στα παράθυρα οι διάσημοι και αναμφισβήτητοι κάποτε τηλε-σχολιαστές, περνάνε από κόσκινο. Κυριολεκτικά. Cut. Και στα μεν blog αμφισβητούνται με ή χωρίς στοιχεία, στα δε κοινωνικά δίκτυα λοιδορούνται κανονικότατα. Με χαρακτηρισμούς που δεν μπορούν να αντιγραφούν γραπτώς. Cut. 
Υπάρχουν και οι επικίνδυνες όψεις, όμως. Μόλις προχθές δέχθηκε επίθεση ο ΣΚΑΙ.Cut. Με βόμβα μολότοφ παρακαλώ που πετάχτηκε-από άγνωστο βεβαίως- σε παράθυρο του κτιρίου. Cut. Νιώθω τον τρόμο που θα επικράτησε σε όσους βρίσκονταν νυχτιάτικα στο συγκρότημα. Το παράθυρο έσπασε και το μήνυμα της βίας εισέβαλλε στο ασφαλές κτίριο. Cut. Η πτώση για την τηλεόραση και τα ΜΜΕ είναι διπλή. Σε αξιοπιστία καταρχήν. Αλλά και σε λεφτά. Cut. Δεν φθάνει δηλαδή που τους βρίζουν νυχθημερόν στα κοινωνικά δίκτυα, αντί για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τους κόβουν και τους μισθούς!Cut. και όχι μόνο τους κόβουν πάνω από 40% και 50% τις αμοιβές τους αλλά θα τους υποχρεώνουν σε λίγο να παρέχουν- αμισθί άραγε;- εργασία και σε όλα τα άλλα ΜΜΕ των συγκροτημάτων Cut.
 Να το Mega , για παράδειγμα δείχνει το δρόμο. Μετά την αποχώρηση των 24 δημοσιογράφων, τα κενά θα τα καλύψουν ως ρεπόρτερ τηλεόρασης, συντάκτες από το «Έθνος», τα «Νέα» και το «Βήμα». Cut. Εκεί που αντιμετωπίζουν άλλου είδους προβλήματα, αφού καθάρισαν με τις μειώσεις άνω του 30% στους μισθούς, είναι στην ΕΡΤ. Cut. 
Πολλοί, μα πάρα πολλοί που είχαν συνηθίσει τον ομφάλιο λώρο και απλώς κοίταζαν να πιάσουν το νήμα στην εναλλαγή του διπολικού συστήματος (μια ΠΑΣΟΚ μια Ν.Δ) τώρα βρίσκονται σε σύγχυση. Cut. Και μέσα στη βιασύνη τους να αποδείξουν πως είναι ΣΥΡΙΖΑ, πάντα ήταν ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται ρεζίλι. Κυριολεκτικά. Cut. 
Η Έλενα Ακρίτα το έπιασε το νόημα. Και την πράξη. Όχι μόνο για όσους είναι στην κρατική τηλεόραση, όπως φαίνεται από το μήνυμα της στο twitter: «Κάποιοι/ες δημοσιογράφοι επιβιώνουν πάντα προσχωρώντας ιδεολογικά στο εκάστοτε κόμμα φλερτάρει με την εξουσία. Συνάδελφοι ή «πληνάδελφοι»;. Και έγραψε.Cut. Το twitter για τους ανθρώπους των media είναι κάτι σαν ψυχανάλυση. Δεν προλαβαίνουν που δεν προλαβαίνουν να πάνε σε ψυχολόγο, στέλνουν τουίτ και ξαλαφρώνουν. Να, η Ελεονώρα Μελέτη τον έβγαλε τον πόνο της. Για όσους είναι υποκριτές. Και υποσχέθηκε πως θα γράψει βιβλίο όταν θα αποχωρήσει από την TV. Cut. Να περιμένουμε, αξίζει τον κόπο...

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: