mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Στο κόκκινο οι εταιρείες παραγωγής

Διέψευσε η PLD τη φημολογία για παύση πληρωμών και μιλά για αλλαγή στον τρόπο πληρωμής. Αυτό που δεν λέγεται, όχι μόνο από την PLD αλλά και από τις άλλες εταιρείες του οπτικοακουστικού χώρου που κινδυνεύουν με λουκέτο, με πτώχευση, με παύση πληρωμών είναι ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλάζουν-πάλι- τα δεδομένα. Πληρώνουν μετά από μεγάλη καθυστέρηση πλησιάζοντας πλέον επικίνδυνα τον τρόπο αποπληρωμής στην ΕΡΤ, μετά από 12 δηλαδή μήνες. Και ζητάνε προσφορές για την ανάθεση παραγωγών τους επιλέγοντας τη φθηνότερη προσφορά. Πάντως στην κόκκινη ζώνη βρίσκονται τέσσερις τουλάχιστον εταιρείες παραγωγής και οι εργαζόμενοι εκεί, κυρίως τεχνικοί, προσπαθούν να οργανωθούν έχοντας υπόψη τους και την δραματική εμπειρία από το κανόνι της ΚΙΝΟ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της PLD



Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε blogs για εταιρείες παραγωγής που έχουν πρόβλημα και κάνουν στάση πληρωμών, επιθυμώ να σας ενημερώσω για την θέση της εταιρείας PLD. Δεν είναι σωστό αυτές τις ημέρες με την γενικότερη κρίση να κυκλοφορούν φήμες οι οποίες είναι ανυπόστατες. Η PLD δεν έχει κάνει στάση πληρωμών. Η συνεργασία με τις τράπεζες ήταν και είναι κανονική Την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα έως και σήμερα, οι πληρωμές γίνονται κανονικά σε τεχνικούς –ηθοποιούς- προμηθευτές. Θεωρώ ότι μια καθυστέρηση τριών ή πέντε ημερών δεν είναι πρόβλημα.
Υπάρχει μία γενικότερη κρίση και το σωστό είναι να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Το να αλλάξει μία εταιρεία τρόπο πληρωμής δεν σημαίνει ότι κλείνει.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,

Διονύσης Παναγιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: