mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Επίκαιρα

● Το φαινόμενο επισημάνθηκε πρόσφατα στις Κάννες, στη MIP TV. Κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και στα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα γεννιέται ένα υβριδικό νέο κόνσεπτ τηλεοπτικών σειρών και ριάλιτι, αυτών που στηρίζονται ή συνεργάζονται με τα social media. Το Facebook, το twitter και η διαδραστική επικοινωνία των νέων γίνονται φόρμουλα δημιουργίας νέων τηλεοπτικών φορμά, κυρίως παιχνιδιών και ριάλιτι. Ως παράδειγμα η Eurodata TV Worldwide αναφέρει προγράμματα στις ΗΠΑ όπως το «Ant & Dec’sPushtheButton» του ITV 1, το «MinutetoWinIt» του NBCκαι το «HowtoLookGoodNaked» του Channel 4.

●●●Συναγερμός στις δημοσιογραφικές ενώσεις για το ασφαλιστικό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σε έκτακτη σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ αποφασίστηκε να αναληφθούν δράσεις για να μην δοθεί το 10% του αγγελιόσημου, όπως απαιτεί το Υπουργείο Εργασίας.

●●● Το Alter ανανέωσε τα συμβόλαια των Ν. Χατζηνικολάου, Αγγ. Νικολούλη, Κ. Χαρδαβέλλα και Α. Πάνια. Όλοι οι υπόλοιποι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Ειδικά οι εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης θεωρούν πως ήδη βρίσκονται εκτός αέρα.

●●● Στροφή της κρατικής διαφήμισης στα Νέα Μέσα δείχνουν οι κανόνες που θέτουν τα Υπουργεία στις διαφημιστικές εταιρείες. Ζητούν διαφορετικού τύπου επικοινωνιακές δράσεις.

●●● Κατόπιν εορτής το ΕΣΡ διαπίστωσε πως στο Top Next Model προωθούνταν ο εξευτελισμός των μοντέλων. Επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

●●● Διαγωνισμό προκήρυξε η ΕΡΤ για την προμήθεια των απαραίτητων συστημάτων εκπομπής σε MPEG 4. Η δαπάνη είναι 230.000 ευρώ.

●●● Διευκρίνισε με δεύτερη ανακοίνωσή της η «Πήγασος Εκδοτική» ότι η πώληση του 70% των μετοχών του «Πρώτου Θέματος» έγινε έναντι 21 εκατ. ευρώ.

●●● Συνεργεία επιστημόνων του «Δημόκριτου» βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κάντζα προκειμένου να μετρήσουν την εκπεμπόμενη ακτινοβολία στα στούντιο του Alpha. Το πόρισμα θα υποβληθεί, ενώ η πρόσκληση έγινε εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων σοβαρών ασθενειών στο προσωπικό.

●●● Νέος γύρος σκληρής αντιπαράθεσης στα τηλεοπτικά σόου. Η κίνηση του Alpha να βγάλει από τα παρασκήνια τη Ρούλα Κορομηλά, έφερε για το πρώτο live τα πολυπόθητα ποσοστά τηλεθέασης.

●●● Στη ναυτιλία με νέες επενδύσεις στην κατασκευή καινούργιων πλοίων επανέρχονται το συγκρότημα Αλαφούζου μέσω της θυγατρικής της «Καθημερινής» «Αργοναύτης», και ο εφοπλιστής Β. Ρέστης.

●●● Επαναδιατύπωση κειμένων στο κυβερνητικό site για τις υπαίθριες διαφημίσεις ζητά με επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη ο πρόεδρος της ΕΔΕΕ.

●●● Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου» τιμήθηκε με το βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που γίνεται στην Σαραγόσα (Ισπανία).

●●● Με δυο ντοκιμαντέρ, το «Ζαχάρω η επόμενη μέρα» και «Colossi of love» μετέχει η ΕΡΤ στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου.

●●● Αιφνιδιαστική επιχείρηση απομάκρυνσης κεραιών των ραδιοφωνικών σταθμών από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης προκάλεσε συναγερμό στην πόλη. Το θέμα γνωρίζουν εδώ και μήνες η ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ μέσω επιστολής από τη διεύθυνση δασών.

●●● Για τους συμβασιούχους συζήτησαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γ. Γαμπρίτσος και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης στα πλατό της ΕΡΤ

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία 30 Απριλίου)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για το "υβριδικό νέο κόνσεπτ τηλεοπτικών σειρών και ριάλιτι" να προσθέσω ότι στην Ελλάδα τα social media εξαντλούνται στο "στείλτε μας SMS και εμείς θα το διαβασουμε στον αερα".