mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δεν αναγνωρίζει ως μέλος της τη ΝΕΡΙΤ η EBU



Δεν πείσθηκαν τα στελέχη της EBU που βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν συνάντηση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ σήμερα πως ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας βρίσκεται σε λειτουργία. Η EBU δεν αποδέχεται ακόμη το αίτημα της ΝΕΡΙΤ να γίνει μέλος της ένωσης δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Γενική Γραμματέας της EBU, Ingrid Deltenre, δήλωσε πως ευελπιστεί πως η ΝΕΡΙΤ θα γίνει σύντομα τακτικό μέλος, μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξή της».Σημαίνει αυτή η δήλωση του ανώτατου στελέχους της EBU πως η ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει έμμεσα πως έδειξε υπερβολικά καλή πίστη στις διαβεβαιώσεις του απερχόμενου αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή πως σύντομα η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητος φορέας; 
Γεγονός είναι πως τα στελέχη της EBU που συναντήθηκαν σήμερα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος της Jean Paul Philippot, η Γενική Διευθύντρια Ingrid Deltenre και η Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της Ένωσης, Jane Vizard, ζήτησαν πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο φορέας. Διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο, προγραμματισμός, οργανόγραμμα, κ.λ.π.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ, τα στελέχη της διοίκησης ενημέρωσαν τα στελέχη της EBU για τα έως σήμερα πεπραγμένα καθώς και για τις προγραμματισμένες ενέργειες και διαδικασίες. 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης ανέφερε πως η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, κάτι στο οποίο δεν συμφώνησε η EBU.

Πηγή: digitaltvinfo.gr

1 σχόλιο:

radiofono.gr είπε...

H EBU είναι ένωση των φορέων της Ευρώπης, όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης