mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Το καταφέραμε κι αυτό, η ψηφιακή τηλεόραση να γίνει ...ανέκδοτο

Αναδημοσίευση από το περιοδικό Digital TV Info 

Η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης έδειχνε πως μπήκε σε κάποιο δρόμο. Με ένα σφιχτό, σχεδόν ανέφικτο χρονοδιάγραμμα το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να μπει στο στοίχημα. Είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση σε 157 σημεία της χώρας μέσα σε πέντε μήνες; Σε αυτό το απλό ερώτημα ουδείς μπορεί να απαντήσει με ...σιγουράκι.
Το βέβαιο είναι πως στις 27 Ιουνίου πάμε για switch off στην Πελοπόννησο γιατί έτσι λέει η τρίτη διορθωτική υπουργική απόφαση. Για τη θέση της ΝΕΡΙΤ θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ μας τις αλλαγές πολιτικής μετά την αλλαγή της διοίκησή της. Στόχος είναι να αναπτύξει το δικό της δίκτυο πομπών σε όλα τα σημεία εκπομπής της Πελοποννήσου και το ίδιο να πράξει στην Αττική, στις 11 Ιουλίου. Για τα υπόλοιπα σημεία θα συνεργαστεί με τη Digea νοικιάζοντας το 4ο multiplex. (** Τελικά η ΝΕΡΙΤ δεν κατάφερε να στήσει δίκτυο πομπών και έτσι θα νοικιάσει και για την Πελοπόννησο τις "υπηρεσίες" της Digea)...
Δεν είμαστε τόσο βέβαιοι κι ούτε συμμεριζόμαστε τη συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί. Η αγορά είναι επίσης απαισιόδοξη και στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει το πρώτο «θύμα» της κατάστασης είναι η ενημέρωση των πολιτών. Εκτός αν πιστεύουν στο υπουργείο Μεταφορών και τη Digea πως μόνο με τις διαφημίσεις στα ιδιωτικά κανάλια, θα λυθεί το πρόβλημα της πληροφόρησης και προετοιμασίας των πολιτών και της αγοράς.
Καμία μέριμνα, καμία απάντηση δεν υπάρχει για τα περιφερειακά κανάλια. Τα οποία τηρούν ακόμη στάση αναμονής, με δεδομένο ότι η απόφαση του ΣΤΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων της Digital Union δεν έχει εκδοθεί, ενώ η δίκη της κύριας προσφυγής έχει οριστεί για τις 15 Οκτωβρίου. Στην Πελοπόννησο, οι περιφερειακοί σταθμοί φέρονται στην πλειονότητά τους, να έχουν συμφωνήσει με τη Digea για την εκπομπή του ψηφιακού τους σήματος. Η Digea όπως μαθαίνουμε έκανε έκπτωση στους σταθμούς από το καθορισμένο τιμολόγιο της ΕΕΤΤ. Και πάλι όμως, δέκα μέρες πριν το switch off, δεν υπάρχει ο επίσημος κατάλογος των πελατών της.
.....
Οι αστειότητες της ελληνικής ψηφιακής περίπτωσης δεν σταματούν εδώ. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στη «Διαύγεια» θα παρατηρήσει πως τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε όλους τους περιφερειακούς δήμους της χώρας, μικρούς και μεγάλους, εξελίσσεται η επιχείρηση οικοπέδων για τη Digea. Ο ένας μετά τον άλλο δήμο, χαρακτηρίζει, αδειοδοτεί, νοικιάζει ή παραχωρεί ιδιόκτητα οικόπεδα με ή χωρίς αναμεταδότες για χρήση στον πάροχο δικτύου της Digea. Πολλές από τις αποφάσεις αυτές λαμβάνονται άμεσα, σε άλλες όμως περιπτώσεις γίνονται ενστάσεις, διορθώνονται ή αλλάζουν. Κι όλα αυτά για να μπορέσουν οι μικρές πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Εννοείται ότι το κράτος που υποχρεούται να παρέχει στους πολίτες του τηλεόραση, είναι τραγικά απών. Και όχι μόνο. Αφήνει να «σκοτώνονται» δήμοι, πάροχος δικτύου, ΝΕΡΙΤ και περιφερειακοί σταθμοί, παρακολουθώντας ατάραχο το «ψηφιακό ανέκδοτο» της χώρας μας.

Στα υπόλοιπα θέματα του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα...

Με πλούσια και αποκλειστική ειδησεογραφία, πάντα με πρωτότυπη ύλη και πλέον και με ενισχυμένο αριθμό σελίδων, κυκλοφορεί στα περίπτερα το τεύχους Ιουλίου του Digital TV info, πάντα μαζί με το περιοδικό Security Report, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας και πλέον όχι μόνο!
Μετά από συνεχόμενες αναβολές, τελικά το switch off της Πελοποννήσου κλειδώνει στις 27 Ιουνίου, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για την μετάθεση της 11 Ιουλίου του switch off της Αττικής. Άλλωστε, όπως μας ενημερώνει αποκλειστικά η Ματίνα Παπαχριστούδη, τα προβλήματα με την ΝΕΡΙΤ τελειωμό δεν έχουν, ενώ η Nova αποχωρεί από την επίγεια ψηφιακή TV.
Τα ελεύθερα ελληνικά ραδιόφωνα είναι πάρα πολλά, αλλά πλέον μπορείτε να τα ακούτε όπου και αν βρίσκεστε μέσω δορυφόρου και διαδικτύου. Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης ακούει τα περισσότερα ελληνικά ραδιόφωνα, τουλάχιστον από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όχι μόνο στην TV του ή στο PC του, αλλά πλέον και στα Tablet PC και Smart Phone.
Το switch off της Αττικής μετατέθηκε στις 11 Ιουλίου και αν όλα πάνε καλά, όλος ο νομός θα βλέπει πλέον ψηφιακά και μάλιστα σε νέες συχνότητες.Ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας παρουσιάζει τους ψηφιακούς χάρτες του τηλεοπτικού σήματος στην Αττική και στις γύρω περιοχές, ώστε να γνωρίζετε επακριβώς πόσο σήμα λαμβάνετε και από ποια κατεύθυνση (Κέντρο Εκπομπής) έρχεται αυτό.
Ο Αργύρης Νομικός αυτό το μήνα ταξίδεψε στην Κολωνία για να καλύψει την διεθνή έκθεση ANGA COM. Μέσα από έναπλούσιο φωτορεπορτάζ διαβάστε για τις τρεις ελληνικές εταιρίες που συμμετείχαν στην έκθεση, τον πρώτο 4Κ UHDTV δέκτη, τον νέο VU Solo SE, τον νέο δέκτη της ABCOM, και φυσικά άφθονη πληροφόρηση από το παρασκήνιο που δημιούργησαν οι πολλοί έλληνες επισκέπτες.
Πλούσιες, αποκλειστικές και εντυπωσιακές είναι και οι δοκιμές του νέου τεύχους, αφού και αυτό το μήνα παρουσιάζεται ό,τι καλύτερο και πιο τελευταίο κυκλοφορεί στην αγορά.
Δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε με τον νέο δέκτη Xtrend ET1000, ότι ισχυρότερο υπάρχει σε δέκτες Linux/ Enigma 2σήμερα, αφού υπόσχεται πολλές καινοτομίες. Ακριβώς για αυτές τις καινοτομίες επιστρατεύσαμε τον Παναγιώτη Μαλακούδη, ο οποίος δοκιμάζει τα… πάντα, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Digital TV info.
Η λέξη Hybrid στους δορυφορικούς δέκτες σημαίνει ότι συνδυάζουν και λειτουργία IPTV. Οι δύο νέοι Medialink Black Panter (DVB-S2 και Combo) είναι ο απόλυτος ορισμός του Hybrid δέκτη, αφού εκτοξεύουν την λειτουργία IPTV. Σε αυτά προσθέστε ότι το δορυφορικό, αλλά και το επίγειο τμήμα του combo μοντέλου, λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο. Σίγουρα οι κορυφαίοι δέκτες της κατηγορίας τους.
Ο πολύ διαδεδομένος Argus Pingulux δέκτης της Edision, κυκλοφορεί πλέον σαν mini. Έτσι, έρχεται σε νέο μικρότερο και ομορφότερο κουτί, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αναλλοίωτα.
Η επίγεια ψηφιακή TV απέκτησε έναν ακόμη επώνυμο παίκτη. Η διάσημη κορεάτικη Topfield είναι και πάλι εδώ και ο TF-110HD είναι το νέο HD μοντέλο για επίγεια ψηφιακή λήψη.
Το Ferguson FBOX είναι ένα Android box, σε μορφή USB stick, που υποστηρίζει XBMC και Wi-Fi. Ίσως το απόλυτο gadget στο χώρο των συσκευών Android box.
Σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε την νέα φέτα της IKUSI για την σειρά ClassA των headend τηςΤο MHD-201 είναι ένας επαγγελματικός HD DVB-T Modulator, που στην είσοδό του μπορεί να δεχθεί ένα σήμα HDMI (HD), δύο σήματα AV (SD), ενώ μπορεί να διαμορφώσει και HD ή SD video από USB stick/HDD.
Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με την δοκιμή των νέων τελικών ενισχυτών αναμετάδοσης της IDComsΠρόκειται για το πιο δύσκολο τεστ του μήνα, το οποίο όσοι είστε επαγγελματίες σας προτείνουμε να το διαβάσετε!
Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, με θέματα που αφορούν τουςεπαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και τους υπεύθυνους ασφαλείας.
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.
Καλές λήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: