mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Έρμε, κ.Παντελή, μασάν καλύτερα τις αμοιβές μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ!

Χαμός γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση των αμοιβών σε "συνεργάτες" της εκπομπής "Μένουμε Ελλάδα" από τη στήλη "Τυπολογίες". Αποδείχθηκε μέσω του εγγράφου ανάθεσης στη Διαύγεια πως η εκπομπή για δυο μήνες θα στοιχίσει κούκος και αϊδόνι στη ΝΕΡΙΤ, δηλαδή σε εμάς που την πληρώνουμε. Οι προκλητικές αμοιβές σε άγνωστους λόγω τηλεοπτικής εμπειρίας συνεργάτες, προκάλεσαν ήδη ποικίλα σχόλια. Εκ των οποίων αναδημοσιεύουμε αυτά της Ζέτας Καραγιάννη ως απάντηση στον "κύριο Παντελή" που προφανώς συμφωνεί με τις απευθείας αναθέσεις σε ...ημετέρους και αρέσκεται να τις βαφτίζει "αντικειμενικές αναθέσεις". 
Γράφει η δημοσιογράφος:

Ζέτα Καραγιάννη says:
02/04/2014 at 10:48 (Edit) Κυρ Παντελή, δεν παραπονιέμαι που έμεινα εκτός ΝΕΡΙΤ για έναν επιπλέον λόγο: είχα πρόταση να ενταχθώ ξανά στην ομάδα της εκπομπής και την απέρριψα, επιμένοντας να δίνω τον αγώνα που μου επιβάλλει η συνείδησή μου μέσα απ το ertopen (και μην έχοντας κανέναν άλλο οικονομικό πόρο εκτός απ όσα μου αποδίδει η εκάστοτε δουλειά μου στα ΜΜΕ από τότε που ενηλικιώθηκα- για να απαντήσω σε άλλη ανάρτησή σας, περί τραπεζικών καταθέσεων, είσπραξης ενοικίων κτλ για όσους δεν κάναμε αίτηση στη ΔΤ/ΝΕΡΙΤ). Το “εγκεφαλικό” προήλθε από το ποσό της αμοιβής του αντικαταστάτη μου (2.600 μικτά μηνιαίως!) όταν εγώ έπαιρνα 1.800 μικτά μηνιαίως, με τις κρατήσεις να επιστρέφουν στο κράτος ως εισφορά στο ΙΚΑ/ανεργία/στράτευση (!), ως Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, εισφορά αλληλεγγύης, κρατήσεις ΤΕΑΠΕΡΤ απ το οποίο δεν θα συνταξιοδοτηθώ, εισφορά του Ν 3986, περικοπή του Ν 3845, περικοπή του Ν3899 κοκ. Την καλημέρα μου (μην ξεχάσετε τα χάπια για την πίεσή σας: Η ΕΡΤ είναι και θα παραμείνει ανοιχτή).
Λόγω του κακού χαμού που έγινε απαντά συνεργάτης της εκπομπής
Aris Pappas says:
Δηλαδή με απλά λόγια και λίγα παίρνουν!
Η Ζέτα Καραγιάννη επανέρχεται για να θυμίσει την απλή αλήθεια που κάποιοι κάνουν πως δεν υπάρχει, ότι όλοι πληρώνουν ΤΕΒΕ και φόρους.... 
Επειδή τα πράγματα είναι ΣΟΒΑΡΑ, γιατί χάσαμε τη δουλειά μας επαγγελματίες, για να δημιουργούνται εντυπώσεις περί σπατάλης του δημοσίου χρήματος, θα σου απαντήσω. Η απόφαση, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, κάνει λόγο για 2 μήνες (από 1η Απριλίου έως 10 Ιουνίου), δηλαδή, για να το κάνω πιο σαφές: Απρίλιος-Μάιος. Οι μέρες του Ιουνίου, προφανώς, θα είναι λόγω εκπομπών που δεν θα βγουν στον αέρα τον Μάιο (προεκλογική περίοδος). 2.604 ευρώ μικτά το μήνα λοιπόν, όταν η μόνιμη υπάλληλος (εγώ στην προκειμένη περίπτωση) για τη συγκεκριμένη δουλειά έπαιρνα 1800 ευρώ μικτά το μήνα, που τα έδινα πίσω στο κράτος μέ διάφορους τρόπους και φόρους ως μισθωτή (τους ανέφερα παραπάνω) και όχι μόνο για την περίθαλψή μου (όπως θα είναι η ασφάλιση του συγκριμένου στο ΟΑΕΕ και το 20% φόρου -που όμως πληρώνουμε ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ όσοι έχουμε μπλοκάκι). Οπως και να έχει το καθαρό ποσό του αντικαταστάτη μου, τον οποίο δεν γνωρίζω, αγνοώ παντελώς την παρουσία/προϋπηρεσία του στα ΜΜΕ και σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με την εκπομπή (παρά τα όσα αναγράφονται στην απόφαση περί σχετικότητας), απέχει κάποιες εκατοντάδες ευρώ από τα καθαρά 1.200 δικά μου . Κι αφήνω ασχολίαστο το γιατί μια τέτοια εκπομπή δεν είναι εσωτερικής παραγωγής, αλλά και γιατί προσλήφθηκαν άνθρωποι για να χειρίζονται τα social media, όπως αναφέρει η απόφαση που αναρτήθηκε. Μένω μόνο στη δική μου δουλειά-που την ξέρω πολύ καλά.
Για το ίδιο θέμα η ertopen έψαξε και βρήκε λαβράκι.... Ο συνεργάτης της εκπομπής, υπεύθυνος για το κλείσιμο καλεσμένων με αμοιβή 2.600 ευρώ το μήνα έχει προϋπηρεσία ως υποψήφιος στις προηγούμενς εκλογές στο δήμο Αθηναίων με την παράταξη του Γιώργου Αμυρά. Ο οποίος Γ.Αμυράς "κόπηκε" από τη ΝΕΡΙΤ για να μπει στη θέση του ο Π.Κουμπλής, γνωστός για τις απόψεις του πως τη σήμερον ημέρα πρέπει να "σώσουμε τον κώλο μας".

Το ρεπορτάζ από την ertopen.gr

ΝΕΡΙΤ: δεν έχει όρια η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος

Η προκλητικότητα και η αυθαιρεσία των κυβερνώντων και των αρμοδίων της ΝΕΡΙΤ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν έχει όρια. 
 Εχοντας ακόμη στα αυτιά μας το λόγο που επικαλέστηκε ο Σίμος Κεδίκογλου για το μαύρο στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 (κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είπε ο υπουργός!) πληροφορούμαστε τις αμοιβές συνεργατών του Μένουμε Ελλάδα και ιδιαίτερα εκείνων που αναλαμβάνουν θέσεις που κατείχαν οι … χρυσοπληρωμένοι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ και μένουμε εμβρόντητοι.
Όπως ανακοινώθηκε στη Διαύγεια
(http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%97%CE%97%CE%9F%CE%9E%CE%9D%CE%9B-%CE%A9%CE%91%CE%92)  ο υπεύθυνος καλεσμένων της εκπομπής Χαράλαμπος Πορέτσης για το διάστημα 1-4-2014 έως και 10-6-2014 θα εισπράξει το ποσό των 5.208 ευρώ, δηλαδή 2.600 ευρώ μικτά μηνιαίως!

Στην απόφαση δε, σημειώνεται ότι «οι κατωτέρω συνεργάτες επελέγησαν δεδομένης της εμπειρίας και τις γνώσεις τους σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή».
Στην αναζήτησή μας, σχετικά με την εμπειρία του στη συγκεκριμένη εκπομπή, διαπιστώσαμε ότι αυτή είχε να κάνει με την… υποψηφιότητά του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ως δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του πρώην παρουσιαστή της εκπομπής Γιώργου Αμυρά!

Στην ΕΡΤ της… κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σύμφωνα με τους κυβερνώντες, η μόνιμη υπάλληλος Γεωργία (Ζέτα) Καραγιάννη που κατείχε την ίδια θέση στην εκπομπή, τις τηλεοπτικές σεζόν 2010 -2013 και διαθέτει 26χρονη πλούσια εμπειρία στο βιογραφικό της στα ΜΜΕ αμειβόταν με 1800 ευρώ μικτά μηνιαίως, δηλαδή με 1.220 ευρώ καθαρά!
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης η … κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος έχει διαφορετική ερμηνεία κάθε φορά κύριε Κεδίκογλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: