mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μια πετυχημένη ιστορία "ανάπτυξης" χρεοκοπημένου ιδιοκτήτη

 Μια καλή ιστορία ανάπτυξης. Από αυτές που αρέσουν πολύ-πολύ στους υπάλληλους της τρόϊκας με ανάθεση την κυβέρνηση της χώρας. Με αφορμή τη μετατροπή των φαρμακοποιών σε "φθηνούς υπαλλήλους" πολυκαταστημάτων στα οποία εκτός όλων των άλλων θα πουλάνε και φάρμακα.
Πρόκειται για ένα ελληνικό πολυκατάστημα το οποίο έγινε τόσο μεγάλο που είχε όλων των ειδών τα καλούδια εντός του. Τα είχε σχεδόν τζάμπα αφού για χρόνια ολόκληρα δεν πλήρωνε τους προμηθευτές του ή τους πλήρωνε με επιταγές μηνών και μηνών. Σε καιρούς κρίσης δεν πλήρωνε απολύτως τίποτε πια, τόσο που όσοι από τους προμηθευτές δεν πήγαν στα δικαστήρια, σταμάτησαν να το προμηθεύουν.
Και πάλι η ιδιοκτησία του δεν πολυέσκασε. Καμία από τις μηνύσεις, αγωγές, διαμαρτυρίες δεν έγινε ποτέ γνωστή, δεν ήρθε στη δημοσιότητα. Πως νάρθει; Το συγκεκριμένο είναι εδώ και πολλά χρόνια, προ κρίσης ακόμη, στους πρώτους δέκα διαφημιζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ. Ειδικά στον Τύπο αγοράζονται με το κιλό τα πολύχρωμα διαφημιστικά φυλλάδια του. Πού να τολμήσει κάποιο Μέσο ενημέρωσης να γράψει λέξη για το τι ακριβώς συμβαίνει. Κι αν κάποιος αφελής συντάκτης κατά λάθος πέσει σε κάποια αγωγή προμηθευτή ή σε κάποια διαμαρτυρία κάπως πιο διάσημου ή πλούσιου προμηθευτή, νομίζοντας πως θα βγάλει το ...θέμα, σκοντάφτει στον αρχισυντάκτη ή τον διευθυντή. Οι οποίοι πετάνε βεβαίως το ...λαβράκι στο καλάθι των αχρήστων. Το εν λόγω πολυκατάστημα εννοείται πως έχει χρέη, πολλά χρέη, ζημιές, πολλές ζημιές, ακόμη και μετά την εξαγορά του από πολυεθνική. Η οποία μετά από πολλά έτη αποχώρησε.

Αυτός ο χρεωμένος ιδιοκτήτης λοιπόν, ο χρεοκοπημένος σύμφωνα με όλα τα απαιτούμενα της αγοράς των νεοφιλελεύθερων, αφού μείωσε μισθούς, έκανε απολύσεις, ατομικές συμβάσεις, κ.λ.π., χρησιμοποίησε δηλαδή όλα τα όπλα που του πρόσφερε το μνημόνιο, τώρα εξαγόρασε δυο-τρία χρεοκοπημένα πολυκαταστήματα. Αλυσίδες ολόκληρες σε όλη τη χώρα. Στις οποίες ακόμη κι αν η φίρμα δεν αλλάξει(λόγω brand name), η προμήθεια προϊόντων με τις γνωστές πολύχρονες καθυστερήσεις πληρωμών θα γίνεται από ενιαίο κέντρο.
Και φυσικά είναι πλέον έτοιμο να πουλήσει εκτός από τρόφιμα, ρούχα, ψωμί και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: