mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σταδιακή στάση πληρωμών στη "Δημοκρατία", κι άμα δεν σας αρέσει εκεί είναι η έξοδος!

Στον εκδοτικό πόλεμο με το συγκρότημα Μπόμπολα μαθαίνουμε πως έριξε την ευθύνη των καθυστερήσεων πληρωμής στους εργαζόμενους ο εκδότης της "Δημοκρατίας" Γ.Φιλιππάκης. Στην εφημερίδα που όπως και στον "Ελεύθερο Τύπο" πληρώνονται εδώ και μήνες με έναντι, παρατηρείται το φαινόμενο να καθυστερείται και η πληρωμή των έναντι αμοιβής.
Σταδιακά η καθυστέρηση αυξάνεται και τα έναντι λιγοστεύουν. Κανείς δεν ενημερώνει βέβαια για την κατάσταση που επικρατεί και έτσι φρόντισε ο εκδότης να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανακοίνωσε πως οι καθυστερήσεις θα συνεχιστούν, πως δεν υπάρχουν λεφτά και για αυτό φταίει ο ...Μπόμπολας που ζητά πολλά για την εκτύπωση της εφημερίδας. Δεν διευκρίνησε εάν εννοεί τη "Δημοκρατία" ή την έκδοση της ...."Μακεδονίας", την εκτύπωση της οποίας ανέλαβε με το αζημίωτο η ιδιοκτησία του αθηναϊκού συγκροτήματος. Η δε "Μακεδονία" που έλαβε στο τέλος του 2013 την περιβόητη κρατική ενίσχυση από το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά φυσικά και την πρωτοσέλιδη
παρέμβαση της "Δημοκρατίας" ενάντια στο υπουργείο Ανάπτυξης, συνεχίζει επίσης να μην πληρώνει τους εργαζόμενους της. Ακόμη κι αυτούς που έχουν κερδίσει στα δικαστήρια τις αγωγές.
Επιστρέφοντας στη "Δημοκρατία" ο Γ.Φιλιππάκης ήταν τόσο σαφής στις προθέσεις του, κι αφού χαρακτήρισε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ως "διακοσμητικά στοιχεία" (γιες σέρ), κάλεσε όποιον διαφωνεί με την εκδοτική πολιτική της ανεξάρτητης(!) εφημερίδας, να αποχωρήσει ησύχως. Απ' ότι υποπτευόμαστε η ΕΣΗΕΑ μάλλον δεν έμαθε απολύτως τίποτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: