mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Νέα ερώτηση στον Στουρνάρα για τις αποζημιώσεις εργαζομένων της ΕΡΤ

Πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα στους απολυμένους της ΕΡΤ;

Από την Αυγή

Για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, αλλά και δεδουλευμένων αποδοχών που δεν τους έχουν καταβληθεί, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η Σοφία Σακοράφα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται κυρίως σε περίπου 1.500 εργαζόμενους (από τους 2.650 που απασχολούσε συνολικά η ΕΡΤ) οι οποίοι εργάζονταν ως συμβασιούχοι και με το Π.Δ. Παυλόπουλου το 2005 προσελήφθησαν ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου, σε εφαρμογή Ευρωπαϊκής Οδηγίας, αναγνωρίζοντας ότι οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που είχαν οι εργαζόμενοι ήταν ψευδώνυμες και ότι πίσω από αυτές υποκρύπτονταν τύποις και ουσιαστικά συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έντεκα μήνες μετά την αντισυνταγματική και άκυρη απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ, ζητεί να μάθει από τον κ. Στουρνάρα:

1. Πότε θα γίνει η καταβολή δεδουλευμένων, ήτοι υπερωρίες, Σαββατοκύριακα από Νοέμβριο 2012 μέχρι την 11η Ιουνίου 2013 και την κανονική άδεια του 2013, η οποία, αφού έκλεισε στις 11 Ιουνίου 2013, τη χρωστούν εις ολόκληρο επί δύο, αφού δεν καταβλήθηκε μέσα στο 2013, ως όφειλαν να τους την πληρώσουν;

2. Πότε θα ολοκληρωθεί η καταβολή αποζημίωσης δεδομένου ότι έχουν δοθεί τέσσερις μισθοί: στις 21 Ιουνίου 2013 δύο μισθοί και στις 11 Αυγούστου 2013 ακόμα δύο μισθοί, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το σύνολο της αποζημίωσης σε κανέναν από τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, σύνολο 2.656 απολυμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: