mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Scanner στα ΜΜΕ

- Οριστική είναι η απόφαση του MEGA να κατεβάσει την αυλαία του «3ου νόμου», παρά τα όσα γράφονται και λέγονται. Απλώς, η αστυνομική σειρά θα ολοκληρωθεί δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της τηλεοπτικής σεζόν.

- Η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Λάτσιου με τους δημιουργούς του «Ράδιο αρβύλα» έγινε και, όπως λένε στο κανάλι, ήταν σε καλό κλίμα. Τα σύννεφα δεν αποκλείεται να πυκνώσουν εξαιτίας της νέας εντολής περικοπών στον ΑΝΤ1. Μείωση και περικοπές κατά 15%, 20% και 30% σε όλα. Μπάτζετ εκπομπών, αμοιβές, κόστος παραγωγής, κ.λπ.

- O Πέτρος Μπούτος θα κλείσει τον κύκλο ενημέρωσης των καναλιών γι’ αυτήν τη σεζόν. Το κανάλι θα δώσει τη δική του εκδοχή για νικητές και χαμένους της χρονιάς μέσα σε αυτήν την εβδομάδα.

- Μικρότερους σε διάρκεια κύκλους σειρών εγκρίνουν πλέον τα δύο τηλεοπτικά κανάλια. Οι κύκλοι των είκοσι έξι επεισοδίων έχουν τελειώσει και, όταν εγκρίνεται πλέον μια ελληνική σειρά μυθοπλασίας, είτε πρόκειται για πρωτότυπο σενάριο είτε για adaptation αφορά δεκατρία επεισόδια.

- Ο Εκτορ Μποτρίνι, εκτός από «Εφιάλτης στην κουζίνα», αναλαμβάνει και ρόλο κριτή σε ένα νέο ριάλιτι παιχνίδι μαγειρικής στον ALPHA. Το ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ALPHA Κριστόφ Μάινους την περασμένη εβδομάδα.

- Θα επανέλθει το πιθανότερο το παιχνίδι «50-50» στο MEGA την επόμενη σεζόν. Και αυτό επειδή τουλάχιστον σαράντα επεισόδια είναι ήδη έτοιμα στα συρτάρια του καναλιού.

- Επιβεβαιώθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας παραγωγής Cinegram, όπως και το ότι έγινε δεκτή η αίτησή της. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τους συντελεστές και τους εργαζομένους που έχουν, όπως και στην περίπτωση της Max Productions, μεταχρονολογημένες επιταγές στα χέρια τους. Για τη Max πάντως που διεγράφη από την Ενωση Παραγωγών Κινηματογράφου Τηλεόρασης έχουν κατατεθεί μηνύσεις και αγωγές.

- «Η ζωή της άλλης» στις εννέα κάθε βράδυ στο MEGA και «Χίλιες και μια νύχτες» στον ΑΝΤ1 την ίδια ώρα είναι η πρόταση των δύο καναλιών στο γυναικείο κοινό τον μήνα του Μουντιάλ. Ο ΑΝΤ1 προγραμματίζει επίσης για ολόκληρο τον Ιούλιο τον 5ο κύκλο του «Grey’s anatomy» και τον 2ο κύκλο του «True Blood».

- Τριάντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ήταν οι ζημιές του ALPHA για το 2009, έναντι ζημιών τριάντα οκτώ εκατομμυρίων το 2008. Ο Κριστόφ Μάινους, διευθύνων σύμβουλος του ALPHA, δήλωσε πως πρέπει να γίνουν περικοπές σε όλα τα κανάλια κατά τουλάχιστον 20%. Δεν χρειαζόταν να το πει, γίνεται έτσι κι αλλιώς.

- Εως 67,3% θεαματικότητα έφθασε για ένα τέταρτο της ώρας το «Αλ τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου την περασμένη Τρίτη στον ALPHA. Γι’ αυτό και στο κανάλι, παρά τις εντολές για μειώσεις, στον Λάκη Λαζόπουλο δεν μπορούν να θέσουν πολλούς όρους.

- Εβδομήντα χιλιάδες αποκωδικοποιητές περιμένουν αγοραστές στα πολυκαταστήματα της Αττικής. Η έναρξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Αττική στις 18 Ιουνίου κινητοποιεί τον φορέα των ιδιωτικών καναλιών. Ο Digea σε συνεργασία με τους δήμους στα νότια προάστια ενημερώνει τους κατοίκους για τα βήματα που πρέπει να κάνουν για να μη σβήσει η εικόνα της TV τους ξαφνικά.

- Εξήντα τέσσερις αγώνες από εννέα πόλεις σε δέκα γήπεδα με τις τριάντα δύο καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου θα προβάλλει σε απευθείας μετάδοση η ΕΤ1 και η ΝΕΤ από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου από τη Νότιο Αφρική. Ο μαραθώνιος του Μουντιάλ αναμένεται να φέρει και έσοδα από διαφημίσεις στην ΕΡΤ περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

- Εννιακόσιες οκτώ χιλιάδες τηλεθεατές κατά μέσον όρο είδαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το διάστημα Σεπτέμβριος 2009 Μάιος 2010. Το δελτίο του καναλιού βρισκόταν στην κορυφή κάθε μήνα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο δελτίο, αυτό του Νίκου Χατζηνικολάου στο ALTER. Χαμένο το δελτίο του ΑΝΤ1, που βρέθηκε για τη σεζόν στην 5η θέση.
(αναδημοσίευση από Espresso 6 Ιουνίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: