mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Σε απεργίες στην ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Στον αέρα το Μουντιάλ;

Σαφές είναι το μήνυμα στην κυβέρνηση για την π"πολυγλωσσία" και τις ασάφειας στο ζήτημα των συμβασιούχων. Αν και με διαφορετικά αιτήματα η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης και 48ωρης απεργίας τις ημέρες που έχει ήδη ανακοινώσει η ΕΣΗΕΡΑ. Αν μέχρι τη Δευτέρα δεν υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα των συμβασιούχων, οι μεταδόσεις του Μουντιάλ θα είναι στον αέρα.
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το δύσκολο θέμα των συναδέλφων «συμβασιούχων» απασχόλησε και χτες το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., που πραγματοποιήθηκε παρουσία των συμβασιούχων. Ολες οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το χαρτί της πολιτικής ομηρίας και τις «συμβάσεις έργου» παρεκκλίνοντας από τη νομιμότητα, αφού κάλυπταν με αυτές, πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την αποκατάσταση της νομιμότητας ΨΗΦΙΣΕ το Νόμο 3812/09, αλλά αγνόησε τους ήδη εργαζόμενους με αυτές τις συνθήκες και τώρα τους δείχνει την πόρτα εξόδου τιμωρώντας τους με την εσχάτη των ποινών, που είναι η απόλυση!
Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. σε όλους τους τόνους αλλά και σε όλες τις συναντήσεις που είχαν με τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, ζήτησαν να εφαρμοσθεί αυτό που πολλές φορές έχουμε διακηρύξει και ομόφωνα ψηφίσει και στο 26ο Τακτικό μας Συνέδριο ότι κύριος διεκδικητικός στόχος είναι η μόνιμη, σταθερή και ενιαία μορφή εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
Καμία μορφή μαύρης εργασίας με ψευδεπίγραφες «συμβάσεις έργου», ενοικίασης εργαζομένων και εργολαβιών.
Γι’ αυτό το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. αποφάσισε από κοινού με την Π.Ο.Ε.ΣΥ. Και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο του τύπου, την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 23 Ιουνίου και 48ωρης τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Ιουνίου με αιτήματα για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος αλλά και την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. του 2009.
Συγκεκριμένα :
Να μη φύγει κανείς εργαζόμενος.
Επέκταση - ρύθμιση του άρθρου 7 παρ. 3 του Γ.Κ.Π. της ΕΡΤ Α.Ε. έτσι ώστε όλες ανεξαιρέτως οι ειδικότητες που υπηρετούν σήμερα στην ΕΡΤ, να τακτοποιηθούν.
Η ανωτέρω ρύθμιση να έχει METABATIKO χαρακτήρα, έτσι ώστε να γίνει :
Άμεση ανανέωση για ένα τουλάχιστον οκτάμηνο όλων των συμβάσεων έργου .
Να πληρώνονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο της ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ τους, όπως προβλέπουν οι Σ.Σ.Ε. και να διασφαλιστούν αναδρομικά σε όλους, τα ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα.


Άμεσα να γίνει καταγραφή όλων των θέσεων εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.
Άμεση κατάργηση κάθε μορφής ομηρίας και δουλείας, όπως συμβάσεις έργου, ενοικίασης, STAGE, υπεργολαβίας, υπενοικίασης κ.λπ.
Κατάθεση εντός τριμήνου νομοσχεδίου που να καταργεί οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας και κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και να κατοχυρώνει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους στην ΕΡΤ Α.Ε., με προσλήψεις μέσω Α.Σ.Ε.Π. και εφαρμογή του Ν.3812/09.

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε. 2009 χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
Να αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία όσων εργάστηκαν με επισφάλεια, με μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους.
Η Διοίκηση, κατά τη διάρκεια της απεργίας των συμβασιούχων, να μην αλλάξει τα προγράμματα εργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και ζητάμε από τους εργαζομένους να μην δεχτούν καμιά αλλαγή στο πρόγραμμά τους γιατί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ συναδέλφους μας και συντονισμένα με ενότητα να συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: