mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

H ΠΟΕΣΥ επιμένει για τις απεργίες

Η πρώτη αντίδραση στις απολύσεις των συμβασιούχων της ΕΡΤ ήρθε από την ΠΟΕΣΥ η οποία εύστοχα συνδέει την καταγραφή των θέσεων με τη ετοιμασία του οργανογράμματος.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΡΣΥ

Ύστερα από διαβουλεύσεις «κεκλεισμένων των θυρών» με τους πολιτικούς της προϊσταμένους ,πολυγλωσσία και διαρροές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να απολύσει τους 1.047 συμβασιούχους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Έτσι, δημοσιογράφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα βρεθούν στο δρόμο στο τέλος Ιουνίου, ενώ συμβασιούχοι αθλητικοί συντάκτες και τεχνικοί θα απολυθούν ένα μήνα αργότερα μόλις καλύψουν τη μετάδοση του Μουντιάλ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και η κυβέρνηση έχουν στόχο να μειώσουν τον αριθμό των συμβασιούχων κατά 30% και με άλλοθι την «εξυγίανση» να δημιουργήσουν την ΔΙΚΗ τους γενιά συμβασιούχων συνεχίζοντας την παράδοση «γαλάζιων» και «πράσινων» διοικήσεων και κυβερνήσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητεί συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και δηλώνει ότι θα επιμείνει και θα κλιμακώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 23 Ιουνίου και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη, 28 και 29 Ιουνίου 2010) για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στην ΕΡΤ:
1. Άμεση ανανέωση για ένα τουλάχιστον οκτάμηνο όλων των συμβάσεων έργου που λήγουν την 30ή Ιουνίου 2010
2. Κατάθεση εντός τριμήνου νομοσχεδίου που να καταργεί οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας και κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και να κατοχυρώνει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΑΕ .
3. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Η τελευταία ΣΣΕ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008!
4. Τοποθέτηση εκπροσώπου του δημοσιογραφικού χώρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ.
5. Διά νόμου ορισμός δημοσιογράφων στις επιτροπές που εγκρίνουν τα προγράμματα στα οποία εμπεριέχεται δημοσιογραφική εργασία.
6. Δημοσιοποίηση των συμβάσεων ειδικών θέσεων, συμβούλων κ.λπ. με το ύψος των αμοιβών και το παρεχόμενο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: