mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αλλαγή ταμπέλας: Από την Κυριακή η ΔΤ γίνεται ΝΕΡΙΤ


Το πραγματικό σήμα της ΝΕΡΙΤ
Της Αγγέλας Νταρζάνου στην "Αυγή της Κυριακής" 

Σε αλλαγή λογότυπου προχωρεί η ΔΤ από την Κυριακή το απόγευμα και μετονομάζεται σε ΝΕΡΙΤ, εκπληρώνοντας την υπόσχεση Σαμαρά - Κεδίκογλου και το όραμα Καψή για τη δημιουργία νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και την EBU -Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων- ότι ο νέος φορέας μπαίνει σε λειτουργία, παρ' ότι το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ υπάγεται ακόμα στο... υπ. Οικονομικών, όπως και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΝΕΡΙΤ, τα οποία -εκτός του Αρχείου- της έχουν παραχωρηθεί μόνο για χρήση και εκμετάλλευση και όχι κατά κυριότητα. Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο φτωχό και οι δυνατότητες απολύτως περιορισμένες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, στις 15 Μαϊου, θα το μεταδώσει το Κανάλι της Βουλής και όχι η ΝΕΡΙΤ.

«Πρόκειται για συνέχεια του κατέκτυπου της ΔΤ», λέει μιλώντας στην «Α» η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρησιμοποιώντας τον ψευδεπίγραφο τίτλο ΝΕΡΙΤ, προσπαθούν να πείσουν ότι οικοδομούν κάτι νέο, το οποίο, υποτίθεται, θα ήταν στα πρότυπα του BBC, απαλλαγμένο από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αλήθεια είναι ότι βρίθουν παρανομιών, αφού οι προσλήψεις είναι σε εκκρεμότητα και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με αλλεπάλληλες παρατάσεις συμβάσεων. Ο Π. Καψής προτίμησε να αποχωρήσει πριν καν εγκαινιάσει το όραμά του», συμπληρώνει η Α. Χριστακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή του λογοτύπου θα γίνει περί τις 6.00 το απόγευμα, ενώ θα προηγηθεί αντίστροφη μέτρηση με χρονόμετρο στην οθόνη. Την ίδια ώρα, θα εμφανιστούν τα νέα γραφικά και σήματα και το νέο σκηνικό των ειδήσεων.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών - ΠΟΕΣΥ χαρακτηρίζει «πανηγυριώτικη» την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα και υπενθυμίζει ότι το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει στους απολυμένους δεδουλευμένα, αποδοχές αδείας, επιδόματα, υπερωρίες κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: