mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Λίγο από τα νέα

➢ Άναψαν τα αίματα για την ψηφιακή τηλεόραση. Η διαμάχη μεταξύ τηλεοπτικών broadcasters και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που διεκδικούν μέρος τιυ ψηφιακού μερίσματος ξέσπασε και σήμερα Δευτέρα οι εκρόσωποι της Digea δίνουν συνεντευξη Τύπου.
➢ Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο Ρουσόπουλου για την ψηφιακή τηλεόραση και ήδη ακονίζονται μαχαίρια για τις τηλεοπτικές ψηφιακές άδειες και τη δυνατότητα εκπομπής κι άλλων υπηρεσιών .
➢ Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει κατεύθυνση για ενίσχυση των περιφερειακών Μέσων στο όνομα του πλουραλισμού και της περιφερειακής ανάπτυξης.
➢ Στο στόχαστρο βρέθηκε και η ΕΕΤΤ με ευθείς βολές από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών καναλιών Κώστα Κιμπουρόπουλο που καταλόγισε στον πρόεδρο της αρχής «εμπειρία μόνο από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών»!
➢ Το E! Entertainment που μεταδίδει ήδη η Nova και εκπομπές του ο ΣΚΑΙ, εξασφάλισε ο Β.Ρέστης για το MTV Hellas.
➢ Πρόταση-βόμβα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην υποχρεούνται δημοσίευσης ισολογισμών εταιρείες με τζίρο κάτω των 500 χιλιάδων ευρώ.
➢ Απολύσεις έγιναν στην «Απογευματινή» ενώ συνεχίζονται στο «Θέμα FM» όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η νέα διοίκηση θέλει να αντικαταστήσει όλους τους παλιούς δημοσιογράφους.
➢ Ο ΔΟΛ προχώρησε στην εξαγορά ποσοτού 50% του ραδιοφωνικού σταθμού City από τον Β. Ρέστη που είχε αγοράσει εξ΄ολοκλήρου το σταθμό από τη Γιάννα Αγγελοπούλου.
➢ Η εθελούσια έξοδος στο ΔΟΛ, όπως λέγεται, θα επεκταθεί και στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βήμα FM για δεύτερη φορά σε έξι μήνες.
➢ Συμφωνία με τη Cisco και την NEC υπέγραψε ο Digea για την προμήθεια πομπών της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και δικτύων πολυπλεξίας και κωδικοποίησης.
➢ Δυο ομολογιακά δάνεια, ύψους 5,5 και 3,6 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψαν οι «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε» και η θυγατρική Three Dee Α.Ε τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού που είχαν ληφθεί για την εξαγορά των σταθμών Best FM και V FM.
➢ Ο Γρηγόρης Τσιμογιάννης πρώην διευθύνων σύμβουλος της Politics ανέλαβε τον τομέα επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία.
➢ Θα έλθει και στην Αθήνα η μόδα των οπαδικών ραδιοφωικών σταθμών, μετά την επιτυχία του Αρη FM στη Θεσσαλονίκη;
➢ Εκτός σημείων διανομής του δήμου Αθηναίων βρέθηκε η free press Lifo η οποία αύξησε τα δικά της σημεία διανομής στην Αθήνα.
➢ Η νεοσύστατη Ένωση των ευρωπαïκών ρυθμιστικών αρχών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες στην Ε.Ε (BEREC), εκτιμά ότι τα έσοδα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη για το 2008 έφθασαν τα 351 δισεκατομμύρια ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: