mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

news, news, news

➢ Επιστολή στη Λούκα Κατσέλη και τον Παύλο Γερουλάνο απέστειλαν 32 τηλεοπτικοί παραγωγοί με την οποία εκθέτουν το πρόβλημα των 16 εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν και δεν δόθηκαν στην ΕΡΤ από την Κοινωνία της Πληροφορίας. Το ποσό αφορά σε κόστος 43 τηλεοπτικών παραγωγών για την ψηφιακή τηλεόραση του Πρίσμα + ενώ συνολικά η ΕΡΤ ανέμενε 37 εκατ. ευρώ. Μετά το θόρυβο που έγινε θα δοθούν τελικά 2,8 για να πληρωθεί ο Φ.Π.Α.
➢ Εως και για την αναστολή έκδοσης του Veto μιλάνε στην εφημερίδα. Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα για το μέλλον της εφημερίδας. Σε έξοδο από το αρχικό σχήμα των τεσσάρων βρίσκεται και ο Παντελής Ζαγοριαννίτης ενώ ήδη υπέβαλλε την παραίτηση της η Ελένη Κεχαγιά.
➢ Θα ασχοληθούν με τις μετρήσεις τηλεθέασης λένε οι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας η οποία και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις ακροάσεις θεσμικών φορέων από το χώρο των ΜΜΕ
➢ Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ΑΝΤ1 ανέλαβε την ευθύνη των ειδήσεων ο Στρατής Λιαρέλης που μαζί με τους Ανδρέα Παναγόπουλο και Βασίλη Πελέκη θα αναλάβουν να επαναφέρουν την ενημέρωση στο κανάλι. Προς το παρόν πάντως δεν προβλέπεται να βγει στον αέρα νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.
➢ Συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διερευνητικές συζητήσεις για την πιθανότητα μετοχικής εισόδου στο ΔΟΛ της εταιρείας Γερμανός.
➢ Στα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος ο νέος ΑΝΤ1 radio. Ο Γιώργος Ταμπακόπουλος που φεύγει από το ΑΠΕ αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενώ ο σταθμός θα επαναλανσαριστεί ως talk radio. Στα νέα πρόσωπα ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Χρήστος Φερεντίνος.
➢ Κακό το κλίμα στο Μπουρνάζι καθώς τα σενάρια για κόψιμο κι άλλων εκπομπών δεν λένε να κλείσουν. Ανάμεσα στους υποψήφιους για περικοπές αναφέρεται και η ενημερωτική εκπομπή «Σήμερα» με τον Α. Παυλόπουλο ενώ επιμένουν οι πληροφορίες ότι υπάρχει θέμα με τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
➢ Τη σύσταση συντονιστικού οργάνου για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή της κυβέρνησης αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για την ιδιωτική τηλεόραση.
➢ Το «4» του Χριστόφορυ Παπακαλιάτη μπήκε πάλι προς έλεγχο της ποιότητας της γλώσσας στο ΕΣΡ.
➢ Τέλος στις αμοιβές των επιτροπών στην ΕΡΤ αποφάσισε το προσωρινό ΔΣ της εταιρείας ενώ επανεξετάζονται οι συμβάσεις με τους συνταξιούχους υπαλλήλους της εταιρείας.
➢ Συνεχίζονται οι ανακρίσεις της εισαγγελέως για τις ανοιχτές υποθέσεις της ΕΡΤ. Πάντως ορισμένοι δεν θα εκπλαγούν αν ο νέος πρόεδρος της εταιρείας αναγγείλει ότι θα κάνει ευρεία έρευνα για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης.
➢ Πολλές οι επισκέψεις ελεγκτών του ΣΔΟΕ σε εφημερίδες το τελευταίο διάστημα εξαιτίας διαφημιστικών προγραμμάτων δημοσίων οργανισμών και φορέων.
➢ Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα συζητηθεί στην κυβέρνηση η κατάσταση με τα new media και την πολιτική για το Internet.
➢ Παρά τη «γκρίνια» του Θέμου Αναστασιάδη για το «Ράδιο αρβύλα» και τις αλλαγές στο πρόγραμμα, στον ΑΝΤ1 λένε πως ο διευθυντής προγράμματος Γιάννης Λάτσιος συζητά για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Θέμος πρέπει να είναι ευχαριστημένος, λένε στο κανάλι, επειδή αυξήθηκαν τα ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό.
➢ Ένα τουλάχιστον χρόνο, λέει ότι θα χρειαστεί ο ΑΝΤ1 για να μετακομίσει στο νέο κτίριο στους Θρακομακεδόνες. Η σύμβαση υπεγράφη και μένει να προσδιοριστεί το κόστος της μετακίνησης για όλες τις υπηρεσίες του ΑΝΤ1. Πρώτος θα μετακομίσει ο ραδιοφωνικός σταθμός.
➢ Ο πρώτος διαγωνισμός με την υπογραφή της προσωρινής διοίκησης της ΕΡΤ για την προμήθεια τεχνολογικού υλικού ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αφορά στην προμήθεια 22 τεμαχίων συνδυαστών πομπών, με συνολική δαπάνη 98.948,50 € συν ΦΠΑ.
➢ Τη διασπαστική τακτική της ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ κατήγγειλε η Αυτόνομη Κίνηση της ΓΣΕΕ καλώντας την ηγεσία της Συνομποσπονδίας να παρέμβει. Πρόκειται για τις ενέργειες που κάνει η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος στην ΕΡΤ που δεν έχει ωστόσο την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ να δημιουργήσει την ΟΜΕ ΕΡΤ και παράλληλα πρωτοβάθμια σωματεία στο Ραδιομέγαρο.
➢ Νέος διευθυντής προγράμματος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαυρογιάννης, που εργάστηκε στον Alpha και πρόσφατα στην ΕΡΤ 3. Από το ΣΚΑΪ πάντως απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της ιστοσελίδας που είχε πάρει βραβείο για το στήσιμό της.
➢ Μύλος με τα δικαιώματα του μπάσκετ. Ήδη ακούγονται μουρμούρες στον Παναθηναϊκό που τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της ομάδας πήρε η Conn X TV.
➢ Προκάλεσε συζητήσεις η διαφημιστική καμπάνια, κυρίως η out door διαφήμιση του σταθμού «Βήμα FM».
➢ Θετική εμφανίζεται η κυβέρνηση στο αίτημα των περιφερειακών εφημερίδων για χορήγηση δανείων υπό όρους. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν στην Κρήτη αν πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Τύπου όπου θα είναι όλοι προσκεκλημένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: