mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

news, news, news

➢ Κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα στη συνδρομητική τηλεόραση θεωρείται η συμφωνία του ΟΤΕ με τους ιδιωτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, προκειμένου να ενταχθούν στη νέα πλατφόρμα δορυφορικής τηλεόρασης του Hellas Sat. Η έναρξη της πλατφόρμας προβλέπεται το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα προσφέρεται «πακέτο» με την Conn X TV.
➢ Μαύρη χρονιά το 2009 για τον Τύπο. 121 δημοσιογράφοι από 25 χώρες έχασαν τη ζωή τους, αριθμός ρεκόρ καθώς οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 33%. Ο απολογισμός σημαδεύεται από τη μεγαλύτερη σφαγή επαγγελματιών του Τύπου, όταν στις 23 Νοεμβριου εκτελέστηκαν 38 δημοσιογράφοι.
➢ Γίνονται προσπάθειες να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ Nova και ΕΡΤ πριν τη δικαστική επίλυση της υπόθεσης στις 26 Ιανουαρίου. Σε πιθανή συμφωνία ωστόσο διαφωνούν στελέχη της Forthnet. Η διαμάχη αφορά στη μετάδοση των στιγμιοτύπων στην «Αθλητική Κυριακή» χωρίς η κρατική τηλεόραση να πληρώνει για αυτά.
➢ Περισσότερα από δέκα προγράμματα του Alpha μεταδίδονται στο κυπριακό Σίγμα, μεταξύ αυτών ο «Πρωινός καφές» με την Ελένη Μενεγάκη, το «Fatus olous» με το Σωτήρη Καλλιβάτση ενώ αναμένεται και το Greek Idol.
➢ Γενική συνέλευση πραγματοποιεί η ΕΤΕΡ στις 13 Ιανουαρίου.
➢ Ανοιχτή σε συζήτηση για έξοδο της ΕΡΤ από τη διαφημιστική αγορά φέρεται να είναι η κρατική τηλεόραση, αρκεί να διασφαλίσει το δικαίωμα της να κλείνει συμφωνίες για το Τσάμπιονς Λίγκ.
➢ Μειώνει το σχήμα της και κόψει σελίδες η κυριακάτικη Veto στο πρώτο γυρο περικοπών που αποφασίστηκε. Στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων που έγινε την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν και περικοπές μισθών στην προσπάθεια να μειωθούν τα κόστη.
➢ Νέο γύρο επιδότησης του Τύπου, για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών σελίδων από την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί σύμφωνα με τη Le Monde. Η κυβέρνηση θα δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 80% με απευθείας επιδότηση και το 20% με τη μορφή δανείων. Κριτήρια είναι η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων και ο τζίρος τους.
➢ Εξασφαλίστηκαν από το υπουργείο Οικονομίας 2,8 εκατ ευρώ για το Φ.Π.Α των εταιρειών παραγωγής που έδωσαν προγράμματα στο «Πρίσμα+» της ΕΡΤ αλλά δεν υπάρχουν τα λεφτά να τους πληρώσουν. Τα προγράμματα, λένε, θα ενταχθουν στο ΕΣΠΑ την Άνοιξη.
➢ Εντός του 2010 προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία της ΑΕΜΕΤ, εταιρείας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών για τον έλεγχο μέτρησης τηλεθέασης. Η νέα εταιρεια θα προβεί σε διαγωνισμό για την ανάθεση των μετρήσεων.
➢ Προβληματισμός εκφράζεται για την πιστότητα των μετρήσεων τηλεθέασης κατά την περίοδο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.
➢ Εγκρίθηκε η κοινή τεχνολογική πλατφόρμα για την ανάπτυξη συνδρομητικής IP TV στη Μεγάλη Βρετανία. Το ΔΣ του του BBC έδωσε το πράσινο φώς για την έναρξη του «Project Canvas». Στην ανάπτυξη του μετέχουν τα ιδιωτικά κανάλια Five, ITV, Channel 4, η British Telecom και ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος Talk Talk. Ο αποκωδικοποιητής που θα διατεθεί στην αγορά εντός του 2010 θα κοστίζει 200 λίρες.
➢ Συνεχίζονται οι απολύσεις στον Τύπο της περιφέρειας. Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά απολύθηκαν οι δημοσιογράφοι Νεκταρία Ντούκα και Βασίλης Μπαλκάμος από την «Πελοπόννησο» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Ωμέγα Ράδιο», γεγονός που κατήγγειλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων. Οι περιφερειακές εφημερίδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας και ήδη έβαλαν λουκέτο δυο εφημερίδες.
➢ Το ραδιόφωνο γνωρίζει πρωταφνή έκρηξη στο Internet . Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία καταμετρώνται περίπου 50.000 ως 70.000 ξεχωριστοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με ποικίλο και εξειδικευμένο πρόγραμμα. Στα υπέρ των ιντερεντικών ραδιοφώνων είναι το χαμηλό κόστος λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: