mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι εκδότες πέτυχαν το ...συνδικάτο ΜΜΕ!

Το πέτυχαν βέβαια. Στις περικοπές, τις απολύσεις και τη διάλυση όλων των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η καταγγελία της ΕΤΙΤΑ για όσα συμβαίνουν στο Star είναι μια απόδειξη. Το επιχείρημα ακλόνητο. Πρέπει, λέει η εργοδοσία, να υπάρχει "ισότητα" ανάμεσα στους εργαζόμενους. Δηλαδή να εξομοιωθεί το καθεστώς των τεχνικών στους οποίους ισχύουν οι όροι της συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυτούς των ατομικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι δημοσιογράφοι. Φυσικά οι τεχνικοί δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για την "κυβέρνηση των εκδοτών". Κι ας λένε οι νόμοι τους, δηλαδή η χάρτα της τρόϊκας, ότι ισχύουν τα επιδόματα. Ποιος θα πάει στα δικαστήρια, σου λέει...
Το ίδιο θα γίνει και στον Alpha σε λίγο. Οι δημοσιογράφοι υπέγραψαν σε Alpha Radio και Channel 9, οπότε λόγω "ισότητας" με το έτσι θέλω, θα εφαρμοστεί και στο κανάλι, στους ανυπάκουους τεχνικούς. 
Στον Ελεύθερο Τύπο, βρήκαν άλλο κόλπο να κάνουν "οικονομίες". Ή να βάλουν το λιθαράκι τους για την κατάργηση του επιδόματος αδείας. Απλά δεν το πλήρωσαν! Άφησαν τους εργαζόμενους ενόψει των αδειών τους χωρίς το επίδομα αδείας, πληρώνοντας μόνο ορισμένα λεφτά ως έναντι. 
Στη Δημοκρατία ολοένα και καθυστερούν την αποπληρωμή των μισθών. Και πάει λέγοντας.

Η καταγγελία της ΕΤΙΤΑ για τη μονομερή κατάργηση των επιδομάτων στους μισθούς.

Συνάδελφοι! Η διοίκηση του Τ/Σ STAR CHANNEL δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει! Μέσω εσωτερικού mail ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού πως από την μισθοδοσία του Αυγούστου η εταιρία θα προχωρήσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ σε τροποποίηση ατομικών συμβάσεων εργασίας εφαρμόζοντας κλιμακούμενες μειώσεις της τάξεως του 9% με 10% (μεσοσταθμικά).
 Επίσης θα αφαιρεθεί όποιο ποσοστό αύξησης δόθηκε σε εργαζόμενους τεχνικούς μέσω ωριμάνσεων(2ετιών 5ετιών) από την 31-3-2011 και μετά. 
Η επίσημη αιτιολογία ή πρόφαση αν θέλετε, είναι η… ισότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εργαζομένων αφού από αυτήν την ημερομηνία και μετά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού (δημοσιογραφικό και διοικητικό προσωπικό) υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις και πάγωμα μισθών. Και όλα αυτά χωρίς η διοίκηση να ζητήσει και να πάρει τις υπογραφές των εργαζομένων καθώς όπως υποστηρίζει οι νόμοι του μνημονίου της δίνουν το δικαίωμα να κάνει αυτά ή αν θελήσει στο μέλλον ακόμη χειρότερα και δυσμενέστερα πράγματα για τους εργαζόμενους όπως για παράδειγμα στην αφαίρεση ΟΛΩΝ των επιδομάτων μας!!!

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε την εργοδοσία του STAR, να ρίξει άλλη μια ματιά στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου που αναφέρουν σαφώς ποια επιδόματα μένουν και τι ακριβώς ισχύει μετά την μετενέργεια των Σ.Σ.Ε. Και αν και πάλι υπάρχουν απορίες μπορεί να απευθυνθεί στο αρχείο του σταθμού ή και άλλων σταθμών και να ρίξει μια ματιά στα δελτία ειδήσεων που πληροφορούσαν τον Ελληνικό λαό τις ημέρες που ψηφίζονταν οι εφαρμοστικοί νόμοι του κατάπτυστου μνημονίου! Επίσης καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο εργασίας και όχι μόνο, να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, εξάλλου αυτό υποσχέθηκε στους Έλληνες εργαζόμενους και να επαναφέρει τους μισθούς μας σε εκείνους πριν του μνημονίου.
Όσο για την αφαίρεση των ωριμάνσεων από την 31-3-2011 υπενθυμίζουμε πως αυτές δόθηκαν διότι υπήρχαν Συλλογικές συμβάσεις και Διαιτητικές αποφάσεις που ΔΕΝ μπορούν να αμφισβητηθούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ από καμιά εργοδοσία!

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ευχαριστεί από… καρδιάς την διοίκηση του STAR CHANELL που ενώ, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να επιφέρει δυσμενέστερους όρους εργασίας στους τεχνικούς του σταθμού, φέρνει απλά… δυσμενείς!!!

Συνάδελφοι του STAR CHANNEL! Στα τέλη του Αυγούστου που θα έχουμε γυρίσει όλοι από τις άδειές μας, θα πραγματοποιηθεί τοπική συνέλευση για να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις συνδικαλιστικές και νομικές μας κινήσεις! Και εμείς με την σειρά μας θα προσπαθήσουμε, οι κινήσεις αυτές, να μην είναι οι… δυσμενέστερες για την εργοδοσία απλά να είναι … δυσμενείς!!!

Υ.Γ. Άραγε αναρωτήθηκε κανένας συνάδελφος γιατί στο STAR η εργοδοσία κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο και δεν έφερε ατομικές συμβάσεις για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι τεχνικοί?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι γνώριζε πως στην απεργία της επόμενης… και της επόμενης… και της μεθεπόμενης ημέρας θα απεργούσαν ΟΛΟΙ!!! Και επίσης πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα υπέγραφε την θανατική εργατική του καταδίκη!!!Κανένας δεν θα υπέγραφε ατομική σύμβαση.
Η ενότητα και η αγωνιστικότητα των τεχνικών του STAR ας γίνει οδηγός προς όλους τους συναδέλφους!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ KΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!

το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: