mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τα παράπονα στη ΝΕΤ, τα χρέη στις διαφημιστικές*

media news
Η έκδοση της εβδομάδας

*** Εκπομπή χωρίς παρουσιαστή με φλασάκια από δηλώσεις πολιτών επί της επικαιρότητας ετοιμάζει με κάθε μυστικότητα ο τομέας ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης. Το 15λεπτο των πολιτών με τίτλο «Εσύ ό,τι πεις» θα μεταδίδεται πριν από το δελτίο στις 9.00 μ.μ. με την Έλλη Στάη.

*** Τρέχουν και δεν φτάνουν οι προσληφθέντες με σύμβαση δημοσιογράφοι της ΕΡΤ να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Και την τελευταία στιγμή άκουσαν πως παρουσιάστηκε εμπλοκή στους όρους των συμβάσεων και ότι θα υπάρξει νέα καθυστέρηση.

*** Ο δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης αναμένεται να αναλάβει γενικός διευθυντής στον 9,84. Η τοποθέτηση νέου ΔΣ με πρόεδρο τη Ρέα Γαλανάκη ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης. Τα σενάρια που προτείνονται προβλέπουν απομάκρυνση όλων των συμβασιούχων ή απόλυση των εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα τεθούν ασυμβίβαστα δεύτερης απασχόλησης.

*** Το συνολικό ποσό των οφειλών από τις διαφημιστικές εκστρατείας του δημοσίου θέλει να συγκεντρώσει η ΕΔΕΕ και για το λόγο αυτό ζητά με έγγραφο της από όλες τις διαφημιστικές μέλη της να συμπληρώσουν τον κατάλογο των οφειλών από έργα που έχουν γίνει. Συγκεκριμένα ζητούνται τα ποσά των εκπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, τα ονόματα των εταιρειών και της αναθέτουσας αρχής της καμπάνιας, τον τίτλο του έργου, τη συμβατική υποχρέωση του δημοσίου, τον χρόνο πληρωμής από την έκδοση των τιμολογίων καθώς και το συνολικό ανεξόφλητο ποσό από τους δημόσιους φορείς.

*** Η πρόταση για απεργία στα ΜΜΕ στις 23 Φεβρουαρίου ήδη έχει κατατεθεί στις Ενώσεις. Και ενώ οι συζητήσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας έχουν ατονήσει, στα εκδοτικά συγκροτήματα προωθούνται «συγχωνεύσεις τμημάτων». Το χορό άνοιξε το «Έθνος» όπου αποφασίστηκε ενοποίηση όλων των αθλητικών τμημάτων στα 3 (Έθνος, Goal news, Sedra FM) Μέσα του ομίλου. Η πιθανή δημιουργία holding εταιρείας για το ενιαίο αθλητικό εξετάζεται αυτό το διάστημα. Αντίστοιχη ενοποίηση σχεδιάζεται και στον ΔΟΛ.



*** Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν οι άνεργοι μετά την προειδοποίηση του ΕΔΟΕΑΠ στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ότι θα κόψει τη δωρεάν περίθαλψη των ανέργων. Η ανεργία στον κλάδο των ΜΜΕ αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 125%. Από τους 241 εγγεγραμμένους το 2009 σήμερα καταγράφονται 584 άνεργοι.

*** Κείμενο διαμαρτυρίας στα σχέδια για κατάργηση ή συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ απέστειλαν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση της ΕΡΤ. Όπως λένε “προσφέρουν σημαντικό έργο στις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο στον ενημερωτικό τομέα” και πως η παύση λειτουργίας τους δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλους όμορων νομών -λόγω περιορισμένης εμβέλειας- ή από τα κεντρικά προγράμματα της ΕΡΤ.

*** Ο Αλεξάντερ Χόλαντ είναι ευφυής. Αυτή είναι η εικόνα που αφήνει στους συνομιλητές του. Πολλοί όμως αναζητούν τον πραγματικό λόγο των επαφών του αυτό το διάστημα με τους συντάκτες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ , όπως και εξηγήσεις για τη δημόσια παραδοχή των επαφών του με τον Πέτρο Μπούτο του Mega. Για ορισμένους η απάντηση είναι εύκολη. Βρίσκεται στις δύσκολες διαπραγματεύσεις περικοπών που γίνονται με τα «αστέρια» του ΑΝΤ1 όπως ο Αντώνης Κανάκης και ο Γιώργος Παπαδάκης...

*** Ραντεβού, συναντήσεις επαφές, ημερίδες, συνέδρια. Ο Φεβρουάριος τείνει να εξελιχθεί σε μήνα διαβούλευσης για τα ΜΜΕ και την επόμενη μέρα σε αυτά. Ο Θέμης Αλαφούζος βλέπει τον Τασο Καραμήτσο και τον Φώτη Μπόμπολα, οι τραπεζίτες βλέπουν τον Σταύρο Ψυχάρη και τη Μανία Τεγοπούλου, ο Γιώργος Μπόμπολας συναντιέται με τον Σταύρο Ψυχάρη. Και πάει λέγοντας. Και όπως φαίνεται όλα έχουν ανοίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης.

*** Μία από τις διασημότερες και πιο αξιόλογες τηλεοπτικές παραγωγές της κρατικής τηλεόρασης, το «Θέατρο της Δευτέρας» περιλαμβάνεται στα προς ψηφιοποίηση αρχεία της ΕΡΤ. Η έγκριση ενίσχυσης ύψους 9,8 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της ψηφιακής σύγκλισης αποτελεί το «όπλο» της ΕΡΤ για τη σωτηρία του οπτικοακουστικού της αρχείου. Η τηλεόραση προγραμματίζει να ψηφιοποιήσει 136.500 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος ψυχαγωγίας, 10.000 ώρες ειδησεογραφικού αρχείου και 37.500 ώρες αθλητικού προγράμματος.

*** Την Τρίτη θα παρουσιαστούν τα υποψήφια τραγούδια της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision στη ζώνη primetime της ΝΕΤ. Η παρουσιάστρια Λένα Αρώνη μαγνητοσκοπεί ήδη τις εμφανίσεις των υποψηφίων, ενώ η επιλογή του νικητή θα γίνει στις αρχές Μαρτίου. Η ΕΡΤ έχει πληρώσει για τη συμμετοχή της στην EBU, το μερίδιο για την τηλε-ψηφοφορία, ενώ αναμένεται και η έγκριση της αποστολής που θα ταξιδέψει στη Γερμανία. Εκτιμώμενο κόστος της κάλυψης της Eurovision είναι το ποσό των 650.000 ευρώ. Και η έκπληξη θα είναι η μετάδοσή της σε HDTV σήμα. Αν βεβαίως προλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες.

*** Ανδρική υπόθεση είναι φέτος το σόου «Ρεκόρ Γκίνες» που θα ενταχθεί τον Μάρτιο στο πρόγραμμα του Μega. Ο Κώστας Φραγκολιάς έχασε την Κατερίνα Στικούδη και θα έχει δίπλα του τον Γιώργο Λιανό και τον Λορέντζο. Τον θυμάστε; Ήταν παίκτης ριάλιτι, του «Bar», πριν από αρκετά χρόνια στο κανάλι.

*** Ενόχλησε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας η στάση του ΕΣΡ που απέρριψε την προσφυγή τους ενάντια στο χαρακτηριζόμενο ως «κοινωνικό μήνυμα» του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου για τους κινδύνους από την ακτινοβολία των κινητών.

*** Ενδιαφερόμενους για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για το Ράλι Ακρόπολης αναζητά η BooProductions.

*** Ο Λάζαρος Λαζαρίδης ανέλαβε προϊστάμενος τηλεοπτικού προγράμματος στην ΕΡΤ3. Για τη διεύθυνση προγράμματος στην κεντρική ΕΡΤ αναμένεται η επιλογή από τους 7 ενδιαφερόμενους που κατέθεσαν αίτηση.

*** Προς κινητοποιήσεις στο ΑΠΕ όπου η διεύθυνση δεν αναγνωρίζει τον Μ. Ψύλλο ως εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: