mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Και έτσι ο Σαραντόπουλος θα βλέπει τα πανό διαμαρτυρίας στη Φιλοθέη

Τι να τα κάνεις τα ελικόπτερα για να πηγαινοέρχεσαι στα εξοχικά σου, από τη μια στο Λαγονήσι από την άλλη στις Σπέτσες όταν έξω από το σπίτι(εταιρεία σου) στη Φιλοθέη θα συνεχίσεις να βλέπεις τα πανό των εργαζομένων της "Απογευματινής";
Προφανώς και το ερώτημα είναι ρητορικό. Ο Κώστας Σαραντόπουλος δεν περίμενε σήμερα ότι θα χάσει. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα των εργαζομένων να αναβληθεί η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης μέχρι τις 14 Απριλίου, οπότε και έχει ορισθεί η αίτηση πτώχευσης του ιδίου του Κ.Σαραντόπουλου προσωπικά! Γιατί όπως φάνηκε στο δικαστήριο, η πλευρά των εργαζομένων κατάφερε να αποδείξει πως εταιρεία "Απογευματινή" είναι συνυφασμένη με το πρόσωπο του Κ.Σαραντόπουλου, άρα και των περιουσιακών προσωπικών του στοιχείων.
Και έτσι ο εκδότης που ήθελε με το έτσι θέλω να γλυτώσει από τα χρέη του έναντι των εργαζομένων, τους οποίους αντιμετώπισε σαν δούλους, τους άφησε απλήρωτους, δεν τους απέλυσε, θα πρέπει να ξαναδεί την τακτική του.
Πέρα από τη νομική πραγματικότητα, η σημερινή απόφαση είναι πολύ σημαντική. Δείχνει πάνω απ' όλα -στους εκδότες- ότι δεν είναι τόσο εύκολο να πουν πως θα βαρέσουν κανόνι και θα τη γλυτώσουν. Δείχνει επίσης πως οι επίμονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν επίσης αποτέλεσμα. Ειδικά αν συνδεθούν με το περιεχόμενο δουλειάς τους.


Οι εργαζόμενοι στην "Απογευματινή" επιμένουν πως η εφημερίδα είναι βιώσιμη. Όπως ακριβώς έλεγαν πριν ενάμιση χρόνο οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου". Και στις δυο υποθέσεις οι πραγματικά χαμένοι είναι οι εργοδότες ως πρόσωπα και ως ιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: