mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κουμάντο στη ΝΕΡΙΤ κάνει ο Βασίλης Θωμόπουλος

Ποιος διοικεί τη ΝΕΡΙΤ; (Δική μας η απάντηση; Μα ο μοναδικός που έχει προσληφθεί ως αορίστου χρόνου στο μόρφωμα τον περασμένο Απρίλιο και αποτελεί τον μεταφορέα Μαξίμου στο ραδιομέγαρο) 

Από το thetoc
Επιστολή του απερχόμενου προέδρου Α. Μακρυδημήτρη κατηγορεί τον Β. Θωμόπουλο για συνειδητή παραβίαση οδηγιών της διοίκησης. Στον Π. Μάη ο υπηρεσιακός φάκελός του

της Χριστίνας Κατσαντώνη 

Τον υπηρεσιακό φάκελο του γενικού διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλου, ζήτησε ο νέος -και προσωρινός- πρόεδρος, Πέτρος Μάης, με αφορμή την ανάμειξη Θωμόπουλου στην πρόσφατη παραίτηση του προηγούμενου προέδρου Αντώνη Μακρυδημήτρη.
Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την παραίτηση του κ. Μακρυδημήτρη στάθηκε η απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μακρυδημήτρη ότι θα μεταδοθούν απευθείας και η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ως συνηθίζεται εδώ και χρόνια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» αποκαλύπτει επιστολή, την οποία ο απερχόμενος πρόεδρος, Α. Μακρυδημήτρης, έστειλε προς τον Β. Θωμόπουλο, για να εκφράσει αυστηρότατη επίπληξη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, παραβιάζοντας τις οδηγίες της διοίκησης. Φαίνεται, μάλιστα, πως δεν ήταν η πρώτη φορά που του έκανε ανάλογη επίπληξη για την πρωτοβουλία του να μεταδώσει πρόγραμμα παρά την αντίθετη άποψη της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ -κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί τον Αύγουστο με την απευθείας μετάδοση του τουρνουά στίβου "Βαρδινογιάννεια".

Ιδού τι αναφέρει η επιστολή Μακρυδημήτρη προς Θωμόπουλο -όπως τη δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία:

«Κύριε Γενικέ, σε συνέχεια της με αριθμό 1285/12.8.2014 επιστολής μου προς εσάς, με την οποία σας επεσήμανα εγγράφως ότι είχατε παραβεί ευθέως και συνειδητώς τις οδηγίες της Διοίκησης της εταιρείας, αμφισβητώντας τον ρόλο της Διοίκησης και σας κάλεσα να απέχετε εφεξής από παρόμοιες ενέργειες, περιοριζόμενος αυστηρώς στα καθήκοντα σας, υπό τις εντολές και κατευθύνσεις μου.

Ομως παρά τα ανωτέρω, χθες συνέβη νέο βαρύτατο κρούσμα απείθειάς σας στις εντολές μου. Με τη συμπεριφορά σας αυτή αμφισβητήσατε και πάλι εμπράκτως το ρόλο της Διοίκησης και υποπέσατε όχι μόνο σε σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα, που επισύρει την μέγιστη των πειθαρχικών ποινών σε βάρος σας, αλλά και στοιχειοθετήσατε σπουδαίο λόγο για την καταγγελία της από 14.4.2014 σύμβασης εργασίας σας που έχετε συνάψει με την εταιρεία ΝΕΡΙΤ Α.Ε., λόγω παραβίασης εκ μέρους σας ουσιωδών όρων αυτής.

Για το λόγο αυτό σας εκφράζω την έντονη απαρέσκειά μου προς τη συμπεριφορά σας αυτή και σας απευθύνω αυστηρότατη επίπληξη, η οποία μαζί με την ανωτέρω μνημονευόμενη επιστολή μου θα τεθεί στον υπηρεσιακό σας φάκελο».

Απορίας άξιον είναι τι λέει το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ για τη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία θέτει ξεκάθαρα θέμα του ποιος διοικεί τη ΝΕΡΙΤ: τα αρμόδια όργανα -που ορίζονται από την κυβέρνηση- ή ο διευθυντής περιεχομένου σε απευθείας επικοινωνία μαζί της; Ο προσωρινός πρόεδρος ζήτησε τον υπηρεσιακό φάκελό του, ωστόσο το θέμα άπτεται πια των αρμοδιοτήτων του Εποπτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: