mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Συντονισμός για να ανοίξει "τώρα η ΕΡΤ"

Και το αστείο: Ο Σαμαράς ρώτησε εργαζόμενο
της ΕΡΤ 3 αν θα μεταδώσει τα όσα κατέγραφε η κάμερα
της ελεύθερης τηλεόρασης.
-Aναβάθμιση και ο συντονισμός τού αγώνα για «να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ»
-Eνίσχυση με επίδομα ή άλλες ενέργειες, της λειτουργίας του EΡΤopen
-Προσφυγή εναντίον των κυβερνητικών αποφάσεων που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, με δεδομένο ότι μπήκε «λουκέτο» παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ ήταν πλεονασματική το 2012

Αυτές είναι οι αποφάσεις της πανελλαδικής συνάντησης των εργαζομένων στη σύσκεψη που συγκάλεσε η ΠΟΕΣΥ το πρωί της Κυριακής στο κτίριο της ελεύθερης ΕΡΤ 3. Αξίζει να σημειωθεί πως από την ΕΣΗΕΜΘ δεν παραβρέθηκε ούτε ένα μέλος της πλειοψηφίας του ΔΣ που έχει ταχθεί εδώ και καιρό με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως στη Θεσσαλονίκη έχουν στόχο να βγάλουν ραδιοφωνικό σταθμό αλλά δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, έτσι θα το βγάλουν με "δανειζόμενους" των 300 ευρώ! 
Η αποκάλυψη από τις "Τυπολογίες" (εδώ το δημοσίευμα) έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρος, κάτι που όλοι γνωρίζαμε. Όμως αυτή τη φορά αποδεικνεύεται με έγγραφα πως το υπουργείο Οικονομικών είχε ενημερώσει το Μαξίμου για τα οικονομικά στοιχεία στο τέλος Μαρτίου 2013. 
Λίγες μέρες αργότερα, αρχές Απριλίου στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η πρόταση για το λουκέτο και δυο μήνες μετά μπήκε το λουκέτο!
Η ενέργεια αυτή, να κλείσει ένας κερδοφόρος οργανισμός του δημοσίου συνιστά "απιστία κατά του δημοσίου", πράγμα που αφήνουν έμμεσα να εννοηθεί δυο πρώην πρόεδροι της ΕΡΤ, ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Σίμος με δηλώσεις στις "Τυπολογίες". Η ΠΟΕΣΥ αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις αυτές δηλώνοντας πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: