mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Η Κατάληψη ΕΣΗΕΑ πήγε ...ΕΣΗΕΑ


Παρέμβαση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ για την κατά παραγγελία τροπολογία και τη συνδικαλιστική απραξία
Με αφορμή την τροπολογία που συντάχθηκε και ψηφίστηκε από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, κατά παραγγελία μεγαλοεκδοτών, εργολάβων και εφοπλιστών, και η οποία καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στα εγχώρια ΜΜΕ, άτομα της Συνέλευσης εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ πραγματοποιήσαμε χθες το μεσημέρι (11/8) παρέμβαση, έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ. 
Βασικό κίνητρό μας, ωστόσο ήταν και η ανύπαρκτη αντίδραση των «σωματείων» του κλάδου, τα οποία παρά τη σοβαρότητα του ζητήματος εκτόνωσαν την αντικυβερνητική τους «οργή» σε μια φρόνιμη και σιωπηρή, ως συνήθως, 24ωρη απεργία, δίχως καν να καλέσουν πορεία ή συγκέντρωση, και σε δυο ανακοινώσεις διαμαρτυρίας – παρακάλια προς την κυβέρνηση από το Διασωματειακό. Δίχως ουδεμία διάθεση για αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι σε ένα νομοθέτημα που τους έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο και που στέλνει στον τάφο τα ξεθωριασμένα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που είχαν απομείνει.

Για να χαιρετίσουμε αυτόν τον «ανυποχώρητο» αγώνα των συνδικαλιστικών Ενώσεων του κλάδου νωρίς χθες το μεσημέρι συγκεντρωθήκαμε έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας, και μπροστά από την είσοδο αναρτήσαμε πανό με το μήνυμα: «Όλα στους μεγαλοεκδότες – Εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία στην πυρά – Σωματεία πουθενά». Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης τοιχοκολλήθηκε και μοιράστηκε σε όλους τους ορόφους και σε παρευρισκόμενα μέλη της ΕΣΗΕΑ το κείμενο της Συνέλευσής μας για την τροπολογία και τη στάση που συνειδητά επέλεξαν να κρατήσουν τα σωματεία. Μόλις πέντε ημέρες μετά τη ψήφιση της αισχρής τροπολογίας, η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται ήδη, και επισήμως, στην καθιερωμένη θερινή ραστώνη. Είναι ενδεικτικό ότι στο κτήριο τους παραβρισκόταν χθες μόλις ένα μέλος του ΔΣ, στο οποίο προφανώς έχει ανατεθεί ο… στρατηγικός σχεδιασμός της ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων.

Η διαχείριση του ζητήματος από τις Ενώσεις του κλάδου δεν αφήνει κανένα περιθώριο στις ερμηνείες: Οι εκλεγμένοι επαγγελματίες συνδικαλιστές δουλεύουν για τα αφεντικά των ΜΜΕ και για τους έτερους «εργοδότες» τους στη Βουλή. Ευθύνονται για την πολυδιάσπαση του κλάδου, τη συνειδητή εγκατάλειψη των βάναυσα πληττόμενων εργαζομένων στη μοίρα τους, έχοντας πλέον ως «σημαία» τους την ηττοπάθεια, την απάθεια και την κουλτούρα της παθητικής υποταγής. Γι' αυτό και έχουν χάσει την αναγνώριση και της στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι σήμερα οφείλουν πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους.

Η συνέλευσή μας σταθερά και αταλάντευτα πιστεύει από την πρώτη στιγμή της σύστασής της ότι ο μόνος δρόμος για να σταματήσει η λεηλασία των ζωών μας είναι αυτός της αυτοοοργάνωσης και του αγώνα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να πολεμήσουμε τα αφεντικά και τα τσιράκια τους μέχρι να τα πάρουμε όλα πίσω.

Πηγή: Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ειδαμε τα χαλια τους! Τους ειχαμε καλεσει στον Ελευθερο Τυπο και μας δουλευαν κανονικα και μας ειρωνευονταν! Να πανε σπιτια τους αμα ειναι εργοδοτικοι! Τι τους ψηφιζουμε;;;;