mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Προσφυγή για το αγγελιόσημο προαναγγέλλει η ΕΔΕΕ

** News. Η έκδοση της εβδομάδας

●●●Αμφισβητεί η ΕΔΕΕ το αγγελιόσημο

Με δήλωση των διαφημιστικών εταιρειών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς των ΜΜΕ ανοίγει το θέμα της επίσημης πλέον προσφυγής της αγοράς εναντίον του πόρου του αγγελιοσήμου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
H Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών ζητά από τα μέλη της να καταθέτουν εφεξής το αγγελιόσημο και για διαφημιστικά μηνύματα στο Διαδίκτυο αλλά με παράλληλη δήλωση επιφύλαξης ως προς τη νομιμότητά του και την υποχρέωση απόδοσής του! Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρή και ανοίγει με τον πιο επίσημο τρόπο το θέμα της αμφισβήτησης του αγγελιοσήμου σε κεντρικό επίπεδο. Είναι εξάλλου γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι υπήρχε πρόταση στην ΕΔΕΕ να κατατεθεί προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πιθανότητα αυτή διαταράσσει την ευαίσθητη ισορροπία στην αγορά των Μέσων, καθώς οι ασφαλιστικοί οργανισμοί των εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος ενώ δεν πληρώνουν εισφορές ούτε οι εκδοτικές εταιρείες.

●●●ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ εκδοτών και οι δημοσιογραφικές ενώσεις στην Ευρώπη ζητάνε να στηριχτεί ο Τύπος ως «δημόσιο αγαθό». Σύμφωνα με τον Observer η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων που εκπροσωπεί Ενώσεις από 24 χώρες, παρεμβαίνει στις Βρυξέλλες ζητώντας μέτρα στήριξης των εφημερίδων. Με κύριο στόχο τη διασφάλιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος η Ομοσπονδία καλεί το Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβουν μέτρα για τη στήριξη του Τύπου και της δημοσιογραφίας.

●●● Πυρετός ξαφνικά στις τηλεοπτικές παραγωγές. Τα κανάλια άναψαν το πράσινο φως για τα νέα ριάλιτι και προγράμματα και τα στούντιο γέμισαν υποψήφιους και ηθοποιούς.

●●● Προετοιμάζεται ενόψει γυρισμάτων το Top chef του ΑΝΤ1 και το X Factor, ενώ γυρίσματα θα ξεκινήσει και η τριάδα Πέτρος Φιλιππίδης, Σάκης Μπουλάς, Παύλος Χαϊκάλης, της σειράς «50-50» που εγκρίθηκε τελικά από το Mega.

●●● Θολό παραμένει το τοπίο ως προς τη συνέχιση της συνεργασίας της Μαρίας Χούκλη με την ΕΡΤ. Αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις κόλλησαν στην «αποκλειστικότητα» που απαιτεί η ΕΡΤ και που πρακτικά σημαίνει ότι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου δεν θα μπορεί να απασχολείται αλλού, ούτε καν να διδάσκει σε σχολή δημοσιογραφίας.

●●● Εγκρίθηκαν 85 και πλέον αποκλειστικές συμβάσεις δημοσιογράφων και στελεχών της κρατικής τηλεόρασης από το ΔΣ της εταιρείας. Το ποσό για τις αποκλειστικές συμβάσεις το β΄ εξάμηνο του 2010 ξεπερνά τα 2,2 εκατ. ευρώ.

●●● Η είδηση για την ΕΡΤ ωστόσο είναι ότι την επόμενη σεζόν σχεδιάζει να βγάλει και νέα ενημερωτική εκπομπή κάθε μεσημέρι παρουσία κοινού. Αναζητά δε και καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή με σατιρικό περιεχόμενο!

●●● Δεν αποκλείεται να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα στο «Έθνος» μετά την απόλυση 4 συντακτών.

●●● Συμβιβαστικά έληξε στο επίπεδο της ΕΕΤΤ η διαμάχη μεταξύ του MTV στη Θεσσαλονίκη και του TV 100. Η ανεξάρτητη αρχή αποφάσισε πως το MTV θα πρέπει να αναζητήσει άλλη συχνότητα καθώς οι παρεμβολές που δέχεται από το TV 100 οφείλονται σε τεχνικούς λόγους και όχι σε καταπάτηση συχνότητας.

●●● Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM για υπέρβαση διαφημίσεων. Την ίδια μέρα και για τον ίδιο λόγο επέβαλε στο Mega μόνο σύσταση.

●●● Στη ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία της ConnX Sat, της δορυφορικής συνδρομητικής πλατφόρμας του ΟΤΕ που θα προσφέρει πακέτα με μικρότερη συνδρομή από τη Nova. Μήλον της Έριδος γίνονται τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που διεκδικεί και ο ΟΤΕ για τη δική του πλατφόρμα.

●●● Επίσχεση εργασίας άρχισαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον «Ξένιο» Άνω Λιοσίων.

●●● Τη διαγραφή της Focus από το μητρώο ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης εξαιτίας της συμμετοχής της Civitas στην εταιρεία.

●●● Ξαναφέρνει τον Big brother στην ελληνική τηλεόραση ο Alpha σε πιο εξελιγμένη μορφή, με μεγαλύτερες εντάσεις και ανταγωνισμό για ένα έπαθλο 200.000 ευρώ.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 24 Ιουλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: