mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Προς κ. Πεταλωτή, κυβερνητικό εκπρόσωπο

Το παρακάτω κείμενο από απολυμένους συμβασιούχους της ΕΡΤ θα μπορούσε να σταλεί συστημένο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που αποπειράθηκε να δικαιολογήσει τα όσα έγιναν στην ΕΡΤ. Εμείς μόνο να επισημάνουμε πως μετατάχθηκαν σε θέσεις ΠΕΘ περίπου 28 άτομα, στα οποία εκτός από τους παρουσιαστές δελτίων και ενημερωτικών εκπομπών, εντοπίζεται μια λεπτή ισορροπία παλαιού και νέου καθεστώτος όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Όσο για το πρόγραμμα,μα, ποιός νοιάζεται για πρόγραμμα.


Προσωπικό ειδικών Θέσεων: εκεί που οι εργαζόμενοι δεν έχουν θέση

01/07/2010 από ertjournalists

Οι άνθρωποι εν πλήρει εξαρτήσει…αποκαθιστούν την τάξη, έτσι ώστε η επανάσταση να είναι ευπρεπής.

Α.Πλατόνοφ

Σύντροφοι συνδικαλισταί, σωματεία και ενώσεις, «εκπρόσωποι εργαζομένων»…

Κύριοι, θα ήθελα να σας συγχαρώ. Κάναμε πραγματικά έναν ωραίο αγώνα.

Βέβαια, ο ασθενής «απεβίωσε». Ώρα θανάτου του εργασιακού του βίου 12η νυχτερινή την 30η ημέρα του Ιούνη. Αλλά όπως και να έχει, ας ασχολούμαστε με τα μείζονα. Η επανάσταση υπήρξε ευπρεπής. Δεν ενοχλήσαμε ούτε τη διοίκηση ιδιαίτερα, ούτε την κυβέρνηση, ούτε τα μεγάλα συμφέροντα. Ευτυχώς, η επανάσταση ήταν ευπρεπής!!!

Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε και μια άλλη μεγάλη επιτυχία: οι υπάλληλοι ειδικών θέσεων ανανέωσαν κανονικότατα τις συμβάσεις τους. Γιατί βεβαίως οι καρέκλες στα γραφεία των χαμηλών ορόφων μπορούν να μένουν άδειες. Οι ειδικές καρέκλες όμως των πάνω ορόφων, πώς θα μείνουν άδειες.

Έτσι λοιπόν, την ώρα που οι εργαζόμενοι των 700- 1.000 ευρώ μένουν χωρίς δουλειά, το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ. επί το…ερτικότερον), επανέρχεται κανονικά στις θέσεις του, ακόμη και αν μένει χωρίς αντικείμενο. Επί παραδείγματι, μπορεί η πρωινή ενημερωτική ζώνη να ξεμένει χωρίς ρεπόρτερ, χωρίς σκηνοθέτες, χωρίς καμεραμεν, χωρίς παραγωγούς και ως εκ τούτου να κατεβάζουν ρολά εκπομπές, τι θα απογίνομεν όμως χωρίς αρχισυντάκτας και παρουσιαστάς; Τους κάνουμε λοιπόν συμβάσεις ειδικών θέσεων. Το τι θα αρχισυντάσσουν και θα παρουσιάζουν βεβαίως δεν έχει βρεθεί ακόμη αλλά προκειμένου να είμαστε σε εγρήγορση έχουμε κάνει τη σύμβαση από πρώτη Ιουλίου κιόλας, πληρώνονται κανονικότατα και βλέπουμε.

Μπορεί ολόκληρα τμήματα, ολόκληρα προγράμματα, ζώνες ενημέρωσης και κανάλια να καταργούνται τελείως, αυτοί όμως που φτιάχνουν το πρόγραμμα για αυτά τα κανάλια επίσης έχουν σύμβαση από 1η Ιουλίου. Ποιος θα εκτελέσει αυτό το πρόγραμμα αφού οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων είναι πια απολυμένοι θα το βρούμε στην πορεία. Το θέμα είναι να έχουμε στελέχη. Το αν φυσικά όλα αυτά τα στελέχη ειδικών θέσεων βρίσκονται στις προκλητικές λίστες που πριν λίγο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας με αμοιβές πολλώωωωωωων ψηφίων, εξαγριώνοντας για μια ακόμη φορά τον κόσμο εναντίον μας, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η κάθαρση στην ΕΡΤ θα ξεκινήσει από τα χαμηλά.

Τα υψηλά δεν τα πειράζουμε, δεν είναι ευπρεπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: