mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

"Δημόσια υπηρεσία" μόνο το ποδόσφαιρο;

Συνέβη και αυτό. Κυριακή απόγευμα και κανένα από τα τρία κρατικά κανάλια δεν μπόρεσε να διακόψει τις μεταδόσεις του για να δείξει απευθείας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες. Θέμα της αυτό που απασχολεί όλους τους πολίτες και υποτίθεται και την κυβέρνηση αυτού του τόπου. Η οικονομική κρίση και η απάντηση των Βρυξελλών. Η κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ όμως είχε άλλες επιλογές. Η μεν ΝΕΤ μετέδιδε εκείνη την ώρα αθλητική εκπομπή με σχόλια για τον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, η δε ΕΤ-1 μετέδιδε αγώνα μπάσκετ. Φυσικά Mega και ΑΝΤ1 διέκοψαν τη ροή του προγράμματος τους για να δείξουν ελάχιστη από τη συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή. Εν τέλει στην ΕΡΤ το πολιτικό πρόγραμμα, προφανώς εξ΄ενάγκης, μετατέθηκε στην ΕΤ-3 η οποία διέκοψε τη μετάδοση του Καρναβαλιού. Δικαιολογία προφανώς και θα υπάρχει. Μπορούσε η ΕΡΤ να διακόψει αθλητικά; Φαντάζεστε πόσα αρνητικά σχόλια θα εισέπρατε ο δημόσιος οργανισμός; Αυτή θα είναι η απάντηση όσων επέλεξαν να αποκρύψουν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού προς χάρην του αγώνα μεταξύ των αιωνίων. Μα, φυσικά. Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τους έχει χρυσώσει η ΕΡΤ για τα δικαιώματα των αγώνων. Είναι δυνατόν να κόψουν το χρυσοπληρωμένο πρόγραμμα τους για να ενημερωθεί ο Έλληνας πολίτης;
Στα σοβαρά τώρα, η επιλογή να μπει στον ανταγωνισμό των αθλητικών δικαιωμάτων η κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ έγινε για εμπορικούς λόγους. Με αιτιολογία ότι έτσι θα αποκτήσει τηλεθέαση, άρα και πλεονέκτημα έναντι των ιδιωτικών καναλιών ως δημόσιος οργανισμός που επικοινωνεί σε μεγαλύτερο βαθμό πολιτικά μηνύματα και ως αποτέλεσμαθα στηρίζει καλύτερα την κυβέρνηση. Για αυτό το σκοπό φτιάχτηκε ολόκληρη θεωρία και καταρτίστηκε ξεχωριστό προφίλ για τη ΝΕΤ. Σταδιακά και μέσα σε δυο χρόνια η ΝΕΤ από έγκυρο ενημερωτικό κανάλι μετασχηματίστηκε σε αθλητικό στο οποίο κορυφαία θέση έχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο και μόνο σε αυτό. Σήμερα πλέον η ΝΕΤ δεν είναι για το κοινό ούτε ενημερωτικό κανάλι, ούτε έγκυρο. Όσο για την ΕΤ-1 όσες προσπάθειες και να έγιναν, το μόνο που κατάφεραν είναι να μετατραπεί σε ένα υβρίδιο ψυχαγικού καναλιού χωρίς χαρακτήρα και προφίλ.
Υ.Σ. Δεν είναι λεπτομέρεια ότι η ΕΡΤ μόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους λαμβάνει ετησίως 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μ.Π.



and




  • Σήμερα Τρίτη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το "Αλ Τσαντίρι νιούζ". Ο Λάκης Λαζόπουλος, λένε, θα δεχθεί να ανοίξει το πανό των εργαζομένων του Alpha με το οποίο θα διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο σχέδιο της διοίκησης του RTL για μαζικές απομακρύνσεις. Και αύριο Τετάρτη στο κανάλι πραγματοποιείται 4ωρη στάση εργασίας από τη 1.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα.

  • Το ισχυρό Mega κόβει επίσης σειρές, όσες θεωρεί ότι δεν τα κατάφεραν σε ποσοστά τηλεθέασης. Πρώτα την κωμωδία "Ποιός μας πιάνει" που τελειώνει άδοξα αύριο Τετάρτη στο 16ο μόλις επεισόδιο και ακολουθούν τα "Άγρια παιδιά". Ήδη έπεσε αυλαία και στη σατιρική εκπομπή "Bellas TV". To πρόβλημα είναι ότι με αυτές τις αποφάσεις τα προβλήματα στο χώρο της ελληνικής παραγωγής αρχίζουν να μεγενθύνονται. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: