mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Τέλος η Nova Επίγεια

Το τέλος εποχής για τη Nova Επίγεια γράφτηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, γράφει ο Σ.Χ στο Digital TV info. H υπηρεσία της συνδρομητικής πλατφόρμας της Forthnet, η Nova μέσα σε δυο χρόνια που εξέπεμπε, τοποθέτησε ψηφιακούς πομπούς στα 23 σημεία του ψηφιακού χάρτη μεταβατικής περιόδου (2008-Θ.Ρουσόπουλος), σε αντίθεση με τη Digea και την τότε ΕΡΤ που τοποθέτησαν ψηφιακούς πομπούς σε 13 σημεία (με το ζόρι). Η Forthnet είχε ένα σενάριο ανοιχτό μπροστά της να κατέβει στο διαγωνισμό ψηφιακών συχνοτήτων της ΕΕΤΤ. Μόλις διάβασε τους όρους της "δημοπρασίας" της ΕΕΤΤ και αφού κατέθεσε γραπτά τις ενστάσεις της και μίλησε δημόσια για επιχείρηση δημιουργίας "μονοπωλίου" στο τηλεοπτικό δίκτυο, αποφάσισε να "πετάξει" τα 2 περίπου εκατομμύρια επένδυση που έκανε για τους ψηφιακούς πομπούς και να τους "παραχωρήσει". Και ενώ αρχικά δήλωνε πως θα κρατήσει την επίγεια πλατφόρμα, αποχώρησε από την επίγεια μετάδοση.

Τέλος εποχής για την επίγεια ψηφιακή της Nova. Διαβάζουμε ακόμη:
 H Nova Επίγεια ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της πριν δύο σχεδόν χρόνια, μετά τη διακοπή των αναλογικών εκπομπών της συνδρομητικής πλατφόρμας. Η χρήση της πολυπλεξίας που χρησιμοποιούσε ήταν εξ ημισείας με την ΝΕΡΙΤ (ΕΡΤ), η οποία διένειμε μέσα από αυτήν το N, το πρώτο κανάλι της εταιρείας, και το γαλλικό TV5. 
Είναι αξιοσημείωτο ότι η διακοπή της εκπομπής της Nova Επίγεια σημαίνει και την διακοπή της πολυετούς παρουσίας – σχεδόν 25 ετών – του γαλλόφωνου καναλιού στις τηλεοπτικές συχνότητες αρκετών περιοχών της χώρας. 
Το προηγούμενο διάστημα η Nova είχε ενημερώσει τους λίγους συνδρομητές της υπηρεσίας για την διακοπή αυτή, χωρίς όμως να ενημερώσει επίσημα και το τηλεοπτικό κοινό που ενδεχομένως παρακολουθούσε τα ελεύθερα προγράμματα της πολυπλεξίας, για την ημερομηνία αυτή.

ΥΓ. Το δορυφορικό stream της Nova Επίγεια στις 3 μοίρες ανατολικά είναι ακόμα ενεργό, άγνωστο όμως για πόσο ακόμα.

1 σχόλιο:

Kostas είπε...

Όπως φαίνεται ο οτε για να καταφέρει να σταθεί σαν συνδρομητική τηλεόραση χρειάζεται την συνεργασία της Nova η οποία είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο υπηρεσιών.