mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Διαφωνεί η Συσπείρωση με τη φιέστα για τα 100 χρόνια ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ

Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ οργανώνει εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων του σωματείου των δημοσιογράφων,
1) ο δημοσιογραφικός κόσμος βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Η ανεργία πλήττει περισσότερους από τους μισούς συναδέλφους. Οι συλλογικές συμβάσεις είναι ανύπαρκτες, οι μισθοί κατακρεουργημένοι, τα ταμεία λεηλατημένα ενώ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση.
2) όσοι ακόμη διατηρούν την εργασία τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες, βιώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κλίμα φόβου αλλά και λογοκρισίας, που απαιτεί από αυτούς μνημονιακή νομιμοφροσύνη.
Κορυφαίο παράδειγμα της πρωτόγνωρης κατάστασης που επικρατεί, το πρωτοφανές λουκέτο στην ΕΡΤ και η αντικατάστασή της με ένα φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας.
3)Σε τέτοιες συνθήκες, το τρίγωνο της διαπλοκής –κυβέρνηση, τράπεζες, συστημικά ΜΜΕ- επιδίδονται σε ένα αγώνα πρωτοφανούς παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της «κοινής γνώμης».
Σε μια τέτοια συγκυρία, το σωματείο κλείνει έναν αιώνα ζωής πιο αποδυναμωμένο από ποτέ. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις στα μάτια των ανέργων και των χειμαζομένων συναδέλφων μας, κρίνονται όχι μόνο περιττές αλλά και προκλητικές.

Η Συσπείρωση – Δούρειος Τύπος καλεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να γιορτάσει




τα 100 της χρόνια με αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα, αλληλεγγύη




στους ανέργους και προάσπιση της ελευθερίας στην ενημέρωση.




ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: